Здравейте, колеги!
Имам Голф 3 1.8 ABS мотор с газова уредба. Не ми работи на бензин. Карам я само на газ. Проблемът ми е следния:При изключване от скорост независимо дали колата е студена или загряла (дори по-често се случва при загряла кола)изведнъж губи обороти и изгасва. А след това пали безпроблемно веднага. Просто колата не може да държи обороти. А иначе колата върви много добре. Нямам никакви проблеми с мощността. Тази седмица смених кабели, свещи, дистрибуторна капачка. Смених и клапана на газовата уредба. Също така се оказа, че гумената гарнитура между моноинжекцията и двигателя беше разцепена на две и моноинжекцията се движеше като от там колата смучеше въздух (мислех, че това е основната причина за гасненето, но уви колата не се оправи). Смених и датчика за температура. Някой може ли да помогне с някакво предположение на какво може да се дължи това гаснене? Благодаря ви предварително! Поздрави!

Голф 3 1.8 ABS - гасне
- PaSSaT_DieseL
- Автомобил: Vw Sharan
- Двигател: 1.9tdi AHU
Re: Голф 3 1.8 ABS - гасне
А стъпковото моторче отстрани на моното което е с четри болчета него сменяли го ?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
PaSSaT_DieseL написа:А стъпковото моторче отстрани на моното което е с четри болчета него сменяли го ?
Степ двигателчето се крепи на 3 болтчета(ТПС-а е на 4)!От както имаш газова винаги ли ти е гаснела по инерция?Откачен ли ти е въздуховода преди възд.филтър?Защо не ти работи на бензин-помпа,дюза,регулатор налягане на горивото...?
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е стъпковият мотор трябва по често студена да гасне .
Също ,ако притока на въздуха е директен или силен ,на газ може да гасне
Също ,ако притока на въздуха е директен или силен ,на газ може да гасне
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”