Имам голф3 1.6 от 93-та година. Ситуацията е следната: Сложих 25 литра и макар че резервоара не беше съвсем празен преди да свърши напълно бензина измина само 210км. Като половината разстояние е карано извънградско при това от по-опитен от мен шофьор. Вярно е, че съм начинаещ, но все пак ми се струва прекалено голям разхода. Колата я карам на 2-2.5х100 оборота, не я изрязвам, не я държа на съединител по светофарите. От какво може да се дължи разхода? Някъде във форума четох за температурата на двигателя. Моя не го знам колко трябва да е, но докато върви повече от 70-80 не качва. Ако спра стига до 90-100, при което явно се включва някаква охладителна система и го смъква до 80. Така че предполагам е направен за 90 градуса. А защо като се движа седи на 70? Възможно ли е само от това да е големия разход или има и още неща?
Също така - на таблото има ли някаква лампа, която да свети когато бензина е на привършване? Защото единствената картинка е до стрелката за бензина, а там нищо не свети като ми пресъхна резервоара(за щастие на 100 метра от блока

). Благодаря ви предварително за отделеното внимание.
И сега в резервоара съм наливал/доливал към 35 литра общо след тая случка и съм изминал към 250км и стрелката почти е стигнала червеното(това при палене и чакане да видя докъде ще стигне). Освен това като я запаля и двигателя загрява много бавно. Чакал съм 2-3 минути, но стрелката не стига 60-те(не се вдига изобщо) градуса.