Препоръчване на масло голф 3 гти
- and1_diskover
- Автомобил:
- Двигател:
Препоръчване на масло голф 3 гти
здравеите колеги ще ми препиръчате ли масло,колата е голф 3 гти 115к.с.,засега съм се спрял на мотул 10/40.бихте ли си дали мнението и ако знаете място от където да го взема и да съм сигорен за качеството
мерси
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Препоръчване на маслко голф 3 гти
на тоя мотор и веро да му сипеш проблеми няма да има
мисля че този мотор е за 15/40 на нашата географска ширина
а за да си сигурен че е читаво маслото, директно от вносителя,
мога да те опътя за мобил/ессо официалния вносител - омникар, склада им е на горубляне, също така там са и най-тънките цени в сравнение с магазините
мисля че този мотор е за 15/40 на нашата географска ширина
а за да си сигурен че е читаво маслото, директно от вносителя,
мога да те опътя за мобил/ессо официалния вносител - омникар, склада им е на горубляне, също така там са и най-тънките цени в сравнение с магазините
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Само ако напишеш МАСЛО в търсачката... няма да повярваш колко теми ще изкочат, а всеки си мисли, че има уникалния мотор и едва ли не ще открие някакво ново масло, специално за него!!!

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Остани си с Мотула... 

да съм честен според мен си има значение от марката. моя го карах с кастрол 10w40 и бях доволен. марки и ментета много на пазара. мотул не е лошо масло но немога да ти кажа къде да го намериш за кастрол и репсол нямаш грижи ще помогна ако трябва. вискозитета обаче трябва да ти е най много 10W40 понеже си с хидравлични повдигачи и да нямаш сухо триене сутрин като палиш.
- stamata_85
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам съштия голф баща ми има сервиз и се занимава от 10 години с тези неща..аз си го карам с wolf 10w-40 i нямам никакви проблеми ама трябва да е с 10w-40 понеже е с хидравлични повдигачи..дори и да ти гори потарси др проблем но с 15-40 няма да си решиш проблема понеже при 100 градуса на маслото минералното става по рядко от полусинтетичното..иначе каквото и масло да му сложиш няма да имаш дерт ако не е менте и с приста сам го карал и с Castrol все еднакво..
- and1_diskover
- Автомобил:
- Двигател:
отностно търсенето в търсачката доста почетох но не намерих точно за този двигател точно мнение за малко и място от където да си го набавя затови отворих темата
и аз съм се спрял на 10/40,а какво ще кажете за 15/40 или избора ми става.
ако някои каже добри отвизи за някои магазин ще бъда благодарен
ако някои каже добри отвизи за някои магазин ще бъда благодарен
- and1_diskover
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колега stamata_85 ето затова написах темата задължително ще е с 10/40 и сигурно ще е мотул.ти от къде пазаруваш
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
аз карам с Ac Delco 10W40 и съм доволен 

недей да слагш 15W40 само ще си оскуриш износването на двигателя когато е студен . 15w40 не става по рядко от което и да е друго масло температурната граница е еднаква с тази на 10W40 на топъл двигател , разликата е в това че 15W40 неможе да образува тънак филм за оплътняване на търкащите се елементи в двигателя при по малки хлабини този филм се разкъсва и се получава сухо триене и износване на елементите когато стигне определени хлабини то ще може да сработва без да се разкъсва. а и повдигачите сутрин ще ти тропат с него защото неможе да оплатни хубаво докато не се разбие е повиши температурата си за да образува по тънък филм.
- and1_diskover
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
autoted написа:недей да слагш 15W40 само ще си оскуриш износването на двигателя когато е студен . 15w40 не става по рядко от което и да е друго масло температурната граница е еднаква с тази на 10W40 на топъл двигател , разликата е в това че 15W40 неможе да образува тънак филм за оплътняване на търкащите се елементи в двигателя при по малки хлабини този филм се разкъсва и се получава сухо триене и износване на елементите когато стигне определени хлабини то ще може да сработва без да се разкъсва. а и повдигачите сутрин ще ти тропат с него защото неможе да оплатни хубаво докато не се разбие е повиши температурата си за да образува по тънък филм.
Послушайте го - човека знае какво приказва (пише)!
За МОТУЛ-а вече са ти казали.
За Кастрол - с 3 ръце и 4 крака от тук:
viewtopic.php?f=48&t=158576
Карам 2Е мотор с Кастрол 5W-40 от този човек и съм адски доволен!
Прясно примерче: Преди няколко дни, в големите снегове и студове излизам след работа на паркинга и гледам, че на един колега СЕАТ-а до мен не пали...
Влизам си в колата, паля мотора да загрява да не се возя на студено и отивам до СЕАТ-а до моята кола да видим защо не пали.
В това време идва друг колега, паркирал от другата страна на СЕАТ-а.
Почва и той да зяпа, да помага... в крайна сметка палим СЕАТчето (оказа се, че е задавил) и шофьора му казва 'Айде да си тръгваме, че Радо изхаби 1 туба бензин
На което втория колега, дето дойде в последствие, забива поглед в моя таралясник, вижда, че ауспуха пуши и възкликва:
Таралясника ми е '91 набор и не питаите колко издевателства е видял от мен!
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
даже е измислил много нови думиradotom написа:autoted написа:недей да слагш 15W40 само ще си оскуриш износването на двигателя когато е студен . 15w40 не става по рядко от което и да е друго масло температурната граница е еднаква с тази на 10W40 на топъл двигател , разликата е в това че 15W40 неможе да образува тънак филм за оплътняване на търкащите се елементи в двигателя при по малки хлабини този филм се разкъсва и се получава сухо триене и износване на елементите когато стигне определени хлабини то ще може да сработва без да се разкъсва. а и повдигачите сутрин ще ти тропат с него защото неможе да оплатни хубаво докато не се разбие е повиши температурата си за да образува по тънък филм.
![]()
![]()
![]()
Послушайте го - човека знае какво приказва (пише)!
[/size]
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Още 1 глас за мотул 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”