Здравейте! Прочетох по форума за проблема ми, разбрах някои неща и затова питам конкретно:
проблемът е следния:
голф 2, 1.6 бензин, карбуратор.
Допреди 2 дена всичко по колата работеше коректно.
И изведнъж таблото започна да отчита температура максимум до първото деление след смукача (голямата бяла стрелка). - между средата и началото. Така е и на градско и на извънградско.
И двата маркуча на радиатора са топли, направо са си горещи. Парно има. Вентилаторът се включва точно когато стрелката на t достигне до въпросното деление (70-75 градуса май), работи си и се изключва. А допреди два дена стрелката си достигаше до средата. Дали е датчик за температура? Термостат май не е защото и маркучите са топли.
Трябва да си сменя и задното гърне, че много бучи, ама това няма нищо общо. Дали е датчик за температура?
Благодаря ви.
Датчик за температурата - не отчита правилно?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Черния датчик е 8лв ли колко беше .. защо не вземеш от някой един такъв и да пробваш ама за 8лв няма какво да се циганиш според мен няма какво друго да е освен нещо по таблото и този датчик.. на мене изобщо не ми показваше темпа и цялата инсталация ми беше боза че от на едно приятелче пробвах с неговия датчик и почна да показва и отидох и си зех един и всичко вече си е наред..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви момци. Утре ще взема един и ще го пробвам.
Още повече, че допреди 2 дена си работеше ОК. Като се върнах днес от Доспат, оставих колата за близо 3 часа. Предполагам че е изстинала. Запалих я и се повозих. Бързо загрява и стрелката минава през бялата зона. След което много бавно започва да се качва нагоре към първата чертичка (деление). Каро че ли забавянето на стрелката е след като смукача си свърши работата. А това ми е чудно как може да стане от ел.датчик. Но утре ще го сменям.
Още повече, че допреди 2 дена си работеше ОК. Като се върнах днес от Доспат, оставих колата за близо 3 часа. Предполагам че е изстинала. Запалих я и се повозих. Бързо загрява и стрелката минава през бялата зона. След което много бавно започва да се качва нагоре към първата чертичка (деление). Каро че ли забавянето на стрелката е след като смукача си свърши работата. А това ми е чудно как може да стане от ел.датчик. Но утре ще го сменям.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Малеееееиииии дайте аз ще ви купувам датчици е бахти ще ви ги пращам ако ви трябва тва си е чист обир е 60лв .. аз 60лв за джанти няма да дам е
(опа маитап !
)
а ти как така незнаеше цвета на датчика.. то като махнеш маимунката отгоре и се вижда че е черен кръгъл .. направо отидох в един магазин и викам датчик за темп-а на таблото .. и тя вика черен ли е викам да .. ето там колко пари .. ужас !

а ти как така незнаеше цвета на датчика.. то като махнеш маимунката отгоре и се вижда че е черен кръгъл .. направо отидох в един магазин и викам датчик за темп-а на таблото .. и тя вика черен ли е викам да .. ето там колко пари .. ужас !
alexx написа:аз па си взех "орегенален"от юнитрейд за 59 лева
![]()
/щото не си знаех оригиналния цвят на датчика и не ми се експериментираше/
Здравейте пичове!
Alexx ти направо ме разби,какви ти 59 лв.

Преди 1 год от Юнитрейд си купих темп. датчик, които отива към компа(син,за Г2), за 24 лв, които по принцип е по скъпия!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”