От няколко дни имам Бора, 1.6, 2000 г., ниво на оборудване Highline.
Хубава колица, приятно се кара, голям багажник (комби е). Вече взех да стоплям разликата между фау ве и опел
Но възникват редица въпроси. На част намерих вече отговор като се порових от темите, но на други не и ще помоля за мнение.
Значи първо, прави ми впечатление, че като загрее колата на празен ход оборотите падат до около 500 и стрелката трепти съвсем леко нагоре-надолу. Това не знам нормално ли е? Преди да я купя я карах в Порше за диагностика и от там казаха, че всичко по колата е ОК, само ламбда сондата давала грешка и най-вероятно била за смяна. Иначе нищо необичайно не свети по таблото, а колата върви добре. Но пък съм минал има-няма 50 километра все пак.
Второ, как се борави с климатроника? Вече разгадах как се включва, наглася и изключва. То си е направено като за малки деца. Въпросът е дали няма някакви препоръки да се спазват, за да не завъдя мухъл в него. Или само пускам при тръгване и спирам преди слизане.
Трето, решил съм да сменя профилактично ангренажния и алтернаторния ремък с ролките, масло, антифриз, спирачна течност, всички възможни филтри, въпросната ламбда сонда (те май са две) и евентуално накладките. Някакъв друг консуматив, за който не се сещам?
Четвърто, как да разбера какъв точно ми е двигателят. За сега знам само, че е 1.6, 105 к.с. Но гледам има някакви абревиатури, които вероятно значат нещо.
И накрая - май имам и бордкомпютър, защото между оборотомера и спидомера в едно квадратче ми се изписва външната температура и пробег за деня. Не вярвам само това да показва, но къде се намира копчето за него? Също и часовника не мога да разбера откъде се курдисва.
Благодаря на всички отзовали се
Честито със здраве да си я караш,