работи като на три цилиндара

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

работи като на три цилиндара

Мнениеот naskoextreme » Пон 22 мар 2010 12:38

здравейте можели някой да ми помогне ще съм му много благодарен.значи имам голф 3 1.6 моно 94г.накрая има и газ. значи като я запаля на бензин я паля винаги и ми работи като на три цилиндара тресе целия двигател това за 30 40 секунди до една минута горе долу,после се нормализира това обаче не ми го прави постоянно,рядко,някой ако знае нека ми помогне благодаря предварително

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: работи като на три цилиндара

Мнениеот zdravko_jett » Пон 22 мар 2010 13:28

преди няколко дни засякох такава тема в този разде, потърсие, може да е дюза запушена така мисля, но пък щом го прави рядко и не винаги мисля да не би да зацапва някоя свещ,пробваи на газ първото палене как ще е дали ще тресе така

Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoextreme » Пон 22 мар 2010 17:33

значи сменил сам:дистрибуторна капачка,палец,свещи,бубина,датчик на хол.и като сменях последно датчика на хола ми казаха че трябва да си сменя и тампона на моното то да ли има влияние в моя случай.и тая дюза ако е запушена как да я проверя колко са скапи.благодаря предварително

Потребителски аватар
величков
Автомобил: VW vento
Двигател: ahu-1996

Мнениеот величков » Пон 22 мар 2010 18:02

а кабелите как са :012:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 22 мар 2010 18:33

Ако ти е тръгнал тампона, в началото е така, прекъсва, после почва да гърми в движение итн mhihi Моя беше същата работа :mrgreen: 100лв със смяната преди 4-5м

Потребителски аватар
silver bird
Автомобил: Golf - Rover
Двигател: 1.8 ABC - 400tdi

Мнениеот silver bird » Пон 22 мар 2010 19:43

Има пуснати няколко такива теми и при всеки колега се е оправил от различни неща.Започва се със смяна на кабели,капачка,палец и т.н.,но при всеки се оправя от различни неща.Единия вариянт е тампона на моното,но него може да го провериш,като на запален двигател натискаш моното и слушаш двигателя дали си променя оборотите(поне при мен така констатираха,че е скъсан).Друг вариянт е прегорели уплатнения на всмуквателните колектори и при студен двигател да дърпа въздух от там(това го прочетох във форума...на колега след смяната на тези гумички колата му се е оправила).Сподели как си решил проблема,когато го направиш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”