Предните спирачки задържат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gero_records
Автомобил: Alfa Romeo 156 2.0TS-16V-155hP
Двигател: AR 32301

Предните спирачки задържат

Мнениеот gero_records » Пон 22 мар 2010 20:05

Здравейте колеги,
по молба на моя съсед Фолфист пускам тази тема.Та ... колата му е Голф-3,1.9TDI,1997г с АБС.Колата е комби.Наскоро си е сменял накладките.От тогава е забелязал,че предните му колелета задържат и греят доста.Предните дискове са винтилирани,но все пак пекат като за световно.Ходи в сервиза където му сменяха накладките.Там му смениха маркучетата на апаратите,сменяха семерини и разни подобни по апаратите,чистиха системата,сменили са семерини и гумички на главната помпа.Въпреки това пак продължават да греят.Апаратите на спиорачките си работят перфектно,помпата също.Не е пипана само шашмата на АБС-а.Някой има ли някакви предположения от къде може да идва проблема,че да не вземе комшото да се спомине от мъка по колицата която е прекрасна.
Благодаря предварително ! :arrow:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Предните спирачки задържат

Мнениеот pas1.8mi » Пон 22 мар 2010 23:49

Ако са му сложили по-дебели накладки(като за плътни дискове) се получава същия резултат!

Потребителски аватар
gero_records

Мнениеот gero_records » Вто 23 мар 2010 7:34

накладките са за винтилирани дискове.забравих точно колко мм са,но не са сбъркани.Съмнява ме ако са няква куча марка...да не би да са 15 качество и от там да не са с стандартната дебелина.Лошото е че и той незнае каква марка са.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 23 мар 2010 8:37

pas1.8mi написа:Ако са му сложили по-дебели накладки(като за плътни дискове) се получава същия резултат!
колега а ще може ли да се побере спирачния апарат ако са му сложили по широки от стандартните, при мене на джетата греше от едната страна сямо(дясна гума) изяде ми накладката много бързо, проблема беше във тези втулки по който се движи спирачния апарат и по средата има болт за стягане,не знам как се е разширила но като смених втулката и накладката всичко си доиде на място не грее и не износва толкова бързо,старата втулка едвам се движеше и което явно е предизвиквало задържането

Потребителски аватар
gero_records

Мнениеот gero_records » Вто 23 мар 2010 9:07

Има логика :)

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 23 мар 2010 9:34

zdravko_jett написа:
pas1.8mi написа:Ако са му сложили по-дебели накладки(като за плътни дискове) се получава същия резултат!
колега а ще може ли да се побере спирачния апарат ако са му сложили по широки от стандартните, при мене на джетата греше от едната страна сямо(дясна гума) изяде ми накладката много бързо, проблема беше във тези втулки по който се движи спирачния апарат и по средата има болт за стягане,не знам как се е разширила но като смених втулката и накладката всичко си доиде на място не грее и не износва толкова бързо,старата втулка едвам се движеше и което явно е предизвиквало задържането

Магат да се сложат със много зор и после само проблеми! Твоят вариант също е възможен! :wink:

Потребителски аватар
deyan_petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deyan_petrov » Вто 23 мар 2010 15:09

Аз мисля че неможе да се сложат дебелите накладки :!:

Потребителски аватар
gero_records

Мнениеот gero_records » Вто 23 мар 2010 17:18

И аз по дебелите тефтери това установих .... ама ... знае ли човек :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”