Амортесиори BILSTEIN

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
CA7772MC
Автомобил:
Двигател:

Амортесиори BILSTEIN

Мнениеот CA7772MC » Вто 23 мар 2010 20:06

Здравейте,

Искам да се консултирам, кой са най-добрите Амортесиори BILSTEIN за Голф 3 4вр.97г.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Re: Амортесиори BILSTEIN

Мнениеот plamen-roni » Вто 23 мар 2010 22:33

Тези на който си се спрял са хубави,но са и скъпи.Лично аз избрах Боге и съм доволен,и те не са изобщо евтени.Но както е и с всяко едно друго нещо качеството струва пари,така че ако можеш да си го позволиш не се замисляй ще останеш доволен. :да:

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Сря 24 мар 2010 7:47

CA7772MC написа:Здравейте,

Искам да се консултирам, кой са най-добрите Амортесиори BILSTEIN за Голф 3 4вр.97г.

тези дети са и с газ
единствения "недостатък" почва да вози малко по-твърдо
ама като се поразлашкат по наще пътища и ще се наместят

Потребителски аватар
Jus7_Craz1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jus7_Craz1 » Сря 24 мар 2010 8:11

Привет колега , Аз миналата година Август месец си сложих BILLSTEIN Маслени и предни и задни и съм Много Доволен !
Вози меко ( меко меко колкото самото голф-че позволява :) )
Като си взимаш Амортисьори трябва да знаеш ти какво искаш , как караш и т.н. замисли се и сам си прецени :)
п.с. .. каквито и да си вземеш , все пак Новото си е НОВО :)

Потребителски аватар
CA7772MC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CA7772MC » Сря 24 мар 2010 18:53

Ми по принцип карам колкото сила има голфчето.
Искам да си сложа газови, чувал съм че са най-добрите, от тук идват и пружините, които все още не съм решил какви да са, не искам да го смъкват, но не искам и като вземам детелината на 4км да се изправям на две гуми :)

Мен въпроса ми се състои в следното - гледам по online магазините че има всякакви BILSTEIN (б4, б6 , б12 ), исках да знам кой ще бъдат най-добре за по-голяма стаблност и в крайна сметка за какви цени и гаранция говорим.Ако може да за това някой да ми даде по-ясна информация.

Относно возията, каквито и амор. да сложа на голфа, никога няма да вози като мерцедес.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 24 мар 2010 19:16

keymaker написа:

тези дети са и с газ
единствения "недостатък" почва да вози малко по-твърдо
ама като се поразлашкат по наще пътища и ще се наместят

ще се наместят друг път.Аз съм със монро газови и нали знаете си голф как вози-еми още по-зле става.Следващият път, който май ще е скоро де, слагам билщайн маслени и тва е.С маслените комфорта на возията е по-добър за сметка на стабилността на колата при по-висока скорост.Еми ще се кара по-бавно щото без бъбреци останах

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Сря 24 мар 2010 21:10

hitman0013 написа:
keymaker написа:

-

ще се наместят друг път.Аз съм със монро газови и нали знаете си голф как вози-еми още по-зле става.Следващият път, който май ще е скоро де, слагам билщайн маслени и тва е.С маслените комфорта на возията е по-добър за сметка на стабилността на колата при по-висока скорост.Еми ще се кара по-бавно щото без бъбреци останах

:да:

g.enchev

Мнениеот g.enchev » Сря 24 мар 2010 21:22

Когато трябваше да ги сменям исках да НЕ СА спортни със спортни пружини, а обикновени. Започнах да търся, като цената не беше водещ фактор. Интересуваше ме колата да е стабилна и да има що годе "комфорт" ако може да се нарече така. След като почти 2 седмици се интересувах, каква марка и кой модел да купя. От койловърите на ТА-Техникс, газови боге, билщайн та чак до закс. Накрая си реших проблемите със Sachs Advantage

Доволен съм от возията, не мога да кажа че вози като Ситроена ми, но е поносимо ;)

Потребителски аватар
CA7772MC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CA7772MC » Сря 24 мар 2010 21:31

kolko davat garanciq ?

g.enchev

Мнениеот g.enchev » Сря 24 мар 2010 21:34

За гаранция не знам. Зависи през колко дупки ще минеш. :lol:

Забравих да допълня. Конкретно за Advantage-a имаха два модела.

- За разбити

- За номрлани пътища

Аз си взех за нормални, защото за разбитите ще вози още по-твърдо.

Потребителски аватар
CA7772MC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CA7772MC » Сря 24 мар 2010 21:57

E kak bez garanciq ? po princip na ba6tata na mk2 sa s dve godini garanciq pak sa sachs no ne znam kakva modifikaciq ?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 24 мар 2010 22:01

CA7772MC написа:E kak bez garanciq ? po princip na ba6tata na mk2 sa s dve godini garanciq pak sa sachs no ne znam kakva modifikaciq ?

Колега, гледай да не стигнеш до гаранцията, че когато отидеш като ти обяснят точно как стои гаранцията и че няма да можеш да я караш колата 2 месеца, щото ще изпратят амортесьорите до вносителя да ги тестват, от какво са изпуснали (От немарливо шофиране и от голями дупки) ще се откажеш да чакаш...
А относно темата, аз вече карам с някакви ВИКТОРИЯ им е марката вече 5 месеца ги таркалям като се има на предвид за България и хубавите дупки, няма начин да не усетя някоя, но засега бутат... Относно колегата да не се набутва повече от 200 лева за амортесьори че после да не го е яд, разлика във возията едва ли ще осетиш... Късмет :да:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 25 мар 2010 1:47

още един глас за рамщайн! Взех два броя отзад газови. Почна да вози незначително по-твърдо, но се държи много добре. Сега големият тест - сложих ги и заминах за чужбина. 4 месеца ще бъде мърдана само няколко пъти. Ще кажа резултата като се върна

g.enchev

Мнениеот g.enchev » Чет 25 мар 2010 10:24

mania написа:Сега големият тест - сложих ги и заминах за чужбина. 4 месеца ще бъде мърдана само няколко пъти. Ще кажа резултата като се върна

Като написа това ме подсети. Аз също съм в чужбина и колата НЕ Я КАРАМ, защото живея на центъра и съм 90% от случайте с колело. След 2 месеца припалванки всяка едмица, минах 3000 км за 2-3 дни с постоянна скорост от 120 до 170 км/ч

Е не вози като пасат б5.5. Все пак имат разлика в килограмите, но смея да твърдя, че е перфектно.

Въпреки, че не съм карал с маслени, подкрепям с две ръце газовите :да:

Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”