Обикновено намирам отговор на въпроса при търсене из старите теми, но конкретният проблем ми е проблемен.
Имам Golf III, 1.8 моно инжекция, 90 коня с допълнителна газова уредба. Преди известно време започна да има проблеми при паленето на бензин - държи под 400 оборота и гасне, ако не му давам газ ръчно от педала, докато загрее. След това и на газ работи на 450 оборота и тормози акумулатора.
Сложих стъпков мотор втора ръка преди 2-3 месеца и работеше добре за седмица и нещо, след което пак стана старата история. Реших да купя нов ст. мотор - Бош, който сложих в понеделник и тествах. Колата беше загряла и работеше добре. Ходих на центровка при газаджия и работеше перфектно. Проблемът е, че когато охлади добре - примерно на сутринта - отново гасне на бензин и държи ниските на газ. Пак се получават и колебания в оборотите, а това води до разход над 20/100.
Сменихме един вакуум, смених и въздушния филтър. Има ли възможност от някъде другаде да излиза въздух и да прави гафовете? Основно проблемите са при студена кола, но дори и при загряване прави ядове.
Golf III: Гасне при ниски обороти и след нов стъпков мотор
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf III: Гасне при ниски обороти и след нов стъпков мотор
Аз съм в същия филм,само дето като загрее при мене се оправя.
Кажи на каква цена намери новия мотор?
За ТПС гледали ли сте,за температурен датчик,на диагностика ходила ли е колата?
Кажи на каква цена намери новия мотор?
За ТПС гледали ли сте,за температурен датчик,на диагностика ходила ли е колата?
- nofearinc
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди се оправяше, като загрее, но сега се налага да я 'ръчкам', докато държи нещо от порядъка на 700 оборота на газ. Сегашните ми предположения са ТП/температурен, но не знам как да проверя със сигурност, защото не ми се купува всичко наред, без да е необходимо. На диагностиката ми казаха - стъпков мотор, след това не съм ходил отново.
Моторчето - на Симеон ми искаха 200, на Козлодуй намерих за 130 (опитаха се да го вдигнат на 150 след уговорката, но накрая все пак излезе 130).
Моторчето - на Симеон ми искаха 200, на Козлодуй намерих за 130 (опитаха се да го вдигнат на 150 след уговорката, но накрая все пак излезе 130).
- nofearinc
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сутринта се заех да почистя малко отпред - гарнитури, да набода всички свещи, филтри, вакууми и т.н. като хората, да изчистя клеймите на акумулатора и прочие. Имам чувството, че е хлабава връзка, ако не е от датчик. Защото работи добре, а по някое време спира и започва старите номера.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Ето стойностите на датчика
download/file.php?id=12607
download/file.php?id=12607
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как ти е тампона под моното ?
- nofearinc
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
fill написа:Как ти е тампона под моното ?
Уж всичко е наред там, само масленият датчик е омаслил и трябва да го подменя вероятно. Като цяло в момента колата не гасне толкова често, но има колебания в оборотите и ми придърпва педала на газта в движение. Не мога да му хвана спатиите. При палене държи едни 400-450 оборота стабилно, като превключа на газ и покарам 5 мин и започват колебанията в оборотите.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nofearinc написа:fill написа:Как ти е тампона под моното ?
Уж всичко е наред там, само масленият датчик е омаслил и трябва да го подменя вероятно. Като цяло в момента колата не гасне толкова често, но има колебания в оборотите и ми придърпва педала на газта в движение. Не мога да му хвана спатиите. При палене държи едни 400-450 оборота стабилно, като превключа на газ и покарам 5 мин и започват колебанията в оборотите.
Смени го 20-тина лева ти е нов. Ако сменяш тампона на моното купи си спрей за карбуратори и при разглобено моно почисти цялото моно хубаво особено дроселовата клапа.
При мене миналата зима заради тампона на моното разхода ми на газ беше 23/100

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”