Проблем с ел стъкло Голф 3 - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с ел стъкло Голф 3 - РЕШЕНО

Мнениеот svetlin » Вто 23 мар 2010 17:20

След ремонт на едната машинка стъклото си обърна посоката тоест като натисна да слезе се качва и обратното. Не ме дразни много но не мога да преглътна факта че като си заключа колата с алармата и комфорт модула ми смъква джама вместо да го качи mhihi Гледахме да не би да сме обърнали нещо механично при сглабянето но не сме. Интересното е че на един друг Голф правихме същата процедура и се получи същия ефект. И вдвата случая вадихме платката на ел. моторчето ако някой е срещал този проблем и е намерил решение нека да удари едно рамо

Последна промяна от svetlin на Сря 24 мар 2010 16:33, променено общо 1 път.

buuuu46
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ел стъкло Голф 3

Мнениеот buuuu46 » Вто 23 мар 2010 18:48

Познат ми е този проблем :)
И аз си бях ремонтирал така ел.стъклата (работеха 1 месец и пак се счупиха)
И при мен беше така, проблема идва от там че кадето са четките и оста където е самият ротор има метален елемент който ги покрива.Този метален елемент е
магнетизиран и той си има посока смисъл че си го завартял на опаки (объркал си страните с лява и дясна)
Като го завартях на обратно и се оправи при мен.

Сори за тъпото обяснение но ако не си ме разбрал ще приложа някоя снимка :) успех

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Вто 23 мар 2010 22:50

Май те разбрах. Говориш за капака който скрива ротора. Обаче се появи нов проблем. Днес отказа левия прозорец без да е пипан. Десния прозорец си работи все още на обратно от неговия си бутон. От шофьорския мога само да го вдигам без значение дали натискам да го качва или да го сваля. Тия ел. стъкла ще ме побъркат въобще не трябваше май да се захващам с пасажерския :?

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 24 мар 2010 13:11

Днес по едно време шофьорския джам проработи. Сега пак отказа. Ръчках буксата която е на колонката, гледах бушоните, но не открих проблем :(

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с ел стъкло Голф 3 - РЕШЕНО

Мнениеот svetlin » Сря 24 мар 2010 16:21

Реших проблема и на двата прозореца. За единия проблема се оказа наистина в това че съм завъртял капака с четките (Големи благодарности към колегата който даде жокера :beer ), а за другия имаше прекъснат кабел в маншона на вратата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”