Проблем Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Проблем Голф 4

Мнениеот Vask0 » Пет 26 мар 2010 16:06

Хора имам следният проблем.значи до преди няколко дена като си пусна фаровете и ги забравя ми пискаше.Сега вече не ми писка въобще!Значи като си отворя вратата ми светва плафончето и света светлинката отггре на тавана.А дясната врата като е отворя не свети плафончето , а светлинат отгоре на тавана пак свети.Къде може да е проблема?Нали като отворя вратата , трявба да ми напомня че съм си забравил светлините?Клюа трябва ли да е вътре или трябва да е изваден за да ми напомня?Мерси предварително!

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Re: Проблем Голф 4

Мнениеот FivePointeO » Пет 26 мар 2010 16:15

Vask0 написа:Хора имам следният проблем.значи до преди няколко дена като си пусна фаровете и ги забравя ми пискаше.Сега вече не ми писка въобще!Значи като си отворя вратата ми светва плафончето и света светлинката отггре на тавана.А дясната врата като е отворя не свети плафончето , а светлинат отгоре на тавана пак свети.Къде може да е проблема?Нали като отворя вратата , трявба да ми напомня че съм си забравил светлините?Клюа трябва ли да е вътре или трябва да е изваден за да ми напомня?Мерси предварително!

За да ти напомни "пищялката" при отворена врата за запалени светлини ключа НЕтрябва да е на таблото :012:

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 26 мар 2010 16:19

FivePointeO написа:
Vask0 написа:Хора имам следният проблем.значи до преди няколко дена като си пусна фаровете и ги забравя ми пискаше.Сега вече не ми писка въобще!Значи като си отворя вратата ми светва плафончето и света светлинката отггре на тавана.А дясната врата като е отворя не свети плафончето , а светлинат отгоре на тавана пак свети.Къде може да е проблема?Нали като отворя вратата , трявба да ми напомня че съм си забравил светлините?Клюа трябва ли да е вътре или трябва да е изваден за да ми напомня?Мерси предварително!

За да ти напомни "пищялката" при отворена врата за запалени светлини ключа НЕтрябва да е на таблото :012:

а примерно ако ключа ми е на таблото и отворя вратата при запалени фарове няма да писка, ако го махна и пак отворя вратата вечве трябва да писка нали?

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Мнениеот FivePointeO » Пет 26 мар 2010 16:22

Направи си такъв експеримет сложи ключа и пални светлините (само го слагаш без да е на контакт), след това отвори вратата и махни ключа (трябва да почне да пищи) сложи пак ключа и трябва да спре :D (това с пищенето важи и за забравен мигач, един пат се чуда бре не съм палнал светлините пък се садере да пищи :mrgreen: )

Последна промяна от FivePointeO на Пет 26 мар 2010 16:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 26 мар 2010 16:24

FivePointeO написа:Направи си такъв експеримет сложи ключа и пални светлините (само го слагаш без да е на контакт), след това отвори вратата и махни ключа (трябва да почне да пищи) сложи пак ключа и трябва да спре :D (това с пищенето важи и за забравен мигач, един пат се чуда бре не см алнал светлините пък се садере да пищи :mrgreen: )

сега ще отида.добре , а ако не писка от какво може да е?може ли бушон нещо ала бала :cry:

Потребителски аватар
VW-GOLF-1,9-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-GOLF-1,9-TDI » Пет 26 мар 2010 18:11

при мен беше много странна незнам аз ли съм направил нещо още като взех колата това не ми пищеше и яката забравях варовете по 2 часа са седели пуснати .... по едно време след 1 ,2 месеца взе ,че почна да пищи махам клъча отварям вратата писка ама за кратко време ми беше тази екстра сигурно 2 -3 седмици и след това няма братче пак затишие от какво може да е това наистина?

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 26 мар 2010 20:11

VW-GOLF-1,9-TDI написа:при мен беше много странна незнам аз ли съм направил нещо още като взех колата това не ми пищеше и яката забравях варовете по 2 часа са седели пуснати .... по едно време след 1 ,2 месеца взе ,че почна да пищи махам клъча отварям вратата писка ама за кратко време ми беше тази екстра сигурно 2 -3 седмици и след това няма братче пак затишие от какво може да е това наистина?

светят ли ти плафончетата на вратите?да нямаш проблеми с миркоключетата?

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 26 мар 2010 20:57

микроключетата в бравата на шофьорската врата имат нужда от припояване наново и отделното ключе трябва да се погледне да нее сдало багажа,има доста теми тук и снимков материал по въпроса,потърси малко и ще намериш доста

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 26 мар 2010 20:59

iGolf написа:микроключетата в бравата на шофьорската врата имат нужда от припояване наново и отделното ключе трябва да се погледне да нее сдало багажа,има доста теми тук и снимков материал по въпроса,потърси малко и ще намериш доста

а възможно ли е като едното микроключе не ми работи и затова да не ми писка за фаровете?

Потребителски аватар
VW-GOLF-1,9-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-GOLF-1,9-TDI » Съб 27 мар 2010 7:07

плафончетата на вратите не съм ги гледал, а тези микроклучета каде се намират и доколкото прочетох и едно от тези микроклучета ако не работи алармата няма да се задейства защото няма да отчита ,че е затворена вратата ,а при мен алармата си работи

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Съб 27 мар 2010 8:55

VW-GOLF-1,9-TDI написа:плафончетата на вратите не съм ги гледал, а тези микроклучета каде се намират и доколкото прочетох и едно от тези микроклучета ако не работи алармата няма да се задейства защото няма да отчита ,че е затворена вратата ,а при мен алармата си работи

намират се в бравите на вратите.а глупости.мене не ми работеше едното микрокюче а алармата си работеше перфектно.виж си плафончетата.ако не светят те и примерно ако си отвориш вратата и не ти свети горе на тавана, проблема е в микрокючето :)

Потребителски аватар
VW-GOLF-1,9-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-GOLF-1,9-TDI » Съб 27 мар 2010 16:58

ами то мойто е направено като я отключа с дистанционното на алармата и веднага ми светва всичко вътре и обратното като я заклуча колата всичките си огасвет еи ся одих да пробвам с копчето на давана в друга позиция какво ше стане ама няма файда при отворена врата несветят

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Съб 27 мар 2010 17:01

VW-GOLF-1,9-TDI написа:ами то мойто е направено като я отключа с дистанционното на алармата и веднага ми светва всичко вътре и обратното като я заклуча колата всичките си огасвет еи ся одих да пробвам с копчето на давана в друга позиция какво ше стане ама няма файда при отворена врата несветят

е то няма значение дали ти е фанбрична.мойта не е фабрична аларма пък ми свети всичко като е пускам и гася.значи може да са ти изгоряли крушчиците на плафоните и затова да не ти светят

Потребителски аватар
VW-GOLF-1,9-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-GOLF-1,9-TDI » Нед 28 мар 2010 15:29

тя не е фабрична първото което е и второто казах ,че ми светва вътре всичко като я отключа

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Нед 28 мар 2010 16:06

хм незнам.е някой друг колега да каже от какво друго може да не ти пищи зумера

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”