проблем с осветнлението в купе г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

проблем с осветнлението в купе г4

Мнениеот yarek » Вто 05 яну 2010 11:22

Радар детектора ми е вързан към централния плафон в купето, и когато затварям вратите изгасват крушките и включва се радара, обаче купих нови крушки за осветлението (от онези диодни) където светят бяло, в колата става ден, супер. Обаче сега когато затварям вратите крушките не се изгасват а светят много слабо и примигват на звуци от радара... защо така? и как може да се оправи

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Re: проблем с осветнлението в купе г4

Мнениеот theraven » Вто 05 яну 2010 11:44

Вземи захранване от друго място за радара. Например от червения кабел на CD-то, на него идва плюс след контакт.

Потребителски аватар
yarek

Мнениеот yarek » Вто 05 яну 2010 11:48

радара ми няма да се мести на друго място по 2 причини :
1. нямам кремление за него
2. сега вече е прихванат към сенника за задно централно огледало и зор ще се мести mhihi

дали мога да му сложа някво реле или нещо подобно, за да разпределя напрежението :dontknow:

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Вто 05 яну 2010 12:00

кремление? :stll think:

Нямам предвид да го местиш, а да му пуснеш напрежение от друго място. От тавана през едната колонка на предното стъкло и зад таблото, а там напрежения бол.

Потребителски аватар
yarek

Мнениеот yarek » Вто 05 яну 2010 12:13

имах пред вид креплението :mrgreen: сега пак друг проблем излези... спря да работи съвсем, само писква за 1 секунда и изгасва.
със това упъване на кабела става дълга и широка... в тоя студ...ще почупя щипки от тапицерията. Има ли начин да го вържа към плафона така да ми работи постоянно и аз ще си го изключвам дърпайки от контакчето му, както правя и сега всъшност обаче да не се изключва при отваряне на врати

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 05 яну 2010 12:45

yarek написа:имах пред вид креплението :mrgreen: сега пак друг проблем излези... спря да работи съвсем, само писква за 1 секунда и изгасва.
със това упъване на кабела става дълга и широка... в тоя студ...ще почупя щипки от тапицерията. Има ли начин да го вържа към плафона така да ми работи постоянно и аз ще си го изключвам дърпайки от контакчето му, както правя и сега всъшност обаче да не се изключва при отваряне на врати

би трябвало да имаш постоянно напрежение в плафона, тъйкато при едно от положенията на ключа крушките светят независимо от състоянието на вратата. замери кой е кабела и точи от него

всъщност е малко тъпо да ти се включва радара при изгасен плафон, ако някоя мацка реши да се черви или да прочете някоя бележка нощно време може да те лепнат г-дата от КАТ

Потребителски аватар
yarek

Мнениеот yarek » Вто 05 яну 2010 21:12

Презапоихме го, обаче, крушките в плафона останали да светят (много слабо). на всичкото от горе оказа се че буксичката (която прилича на онази от старите Нокии) нещо се базика. Утре ще видя къде мога да закупя такава.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 05 яну 2010 21:23

Може да опиташ в магазин Пасат. Намира се между пицария La Scala и кафето Глинени гърнета/може да е прекръстено, но преди така се казваше./ Там работеше една пълничка лелка, и магазина е малък, но зареден :да: /бях студент в Габрово и от там си купувах части за проектите/

Потребителски аватар
yarek

Мнениеот yarek » Вто 05 яну 2010 21:41

чух за тази пълничка кака, ще отида там утре ако има време

Потребителски аватар
yarek

Мнениеот yarek » Чет 07 яну 2010 8:14

Появи са нов проблем, по принцип оставам плафона в положението когато отключваш кола и плафоните светват, отваряш врата също светват. както писах преди тези дионди светлини не ми изгасват до край в това положение на пдафона. Четох че тези диоди не харчат много и спрях да се притеснявам обаче днес едвам запалих колата, имало звуци сякащ акумулатора е умрял (акум. е на 3 месяца) сега карам на положение "изключен плафон" и вече не светят, обаче свикнал съм с това че сядам в колата и ми е светло. Как да реша този проблем?

п.п. с плафончета от зад същата работа, не светят само при положение "изключен"

сега съвсем спря да пали.... завъртам ключ... чакам да изгаснат крушките по таблото, завъртам да запаля, чувам УЖАСНО тракане и до там, не смея да въртя защото звука не ми обещава запалване

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 07 яну 2010 9:14

Колега, може да е повреден стартера, а акумулатора да си работи нормано ако чуваш лош звук при палене. Другия вариант ако ти пада акумулатора, тогава трябва да търсиш причината в повредено динамо, или консуматор които не се изключва след изгасването на колата. Тия диоди според мен едва ли могат да ти изтощат акумулатора.

Потребителски аватар
yarek

Мнениеот yarek » Чет 07 яну 2010 10:54

колата вече е закарана при майстора, казаха ми че виновен е бендикс, сега лекуват голфа. казах да обърнат внимание и на ел. утечки, чакам да ме се обадят и да ме осчастливят с цената :banghead: :shocked

бендикса е орправен, сменена е само втулка и бендикса остана стария, кофти че не ми оправиха ел утечка :( казаха че тряба да се разглобят много работи, и аз се отказах поради студеното време, да не мипочупят щипките

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Чет 28 яну 2010 10:56

joromnt написа:Може да опиташ в магазин Пасат. Намира се между пицария La Scala и кафето Глинени гърнета/може да е прекръстено, но преди така се казваше./ Там работеше една пълничка лелка, и магазина е малък, но зареден :да: /бях студент в Габрово и от там си купувах части за проектите/

Само малко пояснение, че магазина вече не се намира там, премастиха го до аптеката под магазин МИРКА на улицата към хотел Балкан. :да:

Потребителски аватар
yarek

Мнениеот yarek » Чет 28 яну 2010 12:06

вече го разбрах че е преместен, ама за сега не съм действал по моя проблем.... смотаната ел. утечка, колега suggar имаш ли някой читам човек който разбира от ВАГ КОМ ?

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Чет 28 яну 2010 12:26

yarek, според мен VAG COM-а няма да ти хване утечката. Казваш, че ти светят задните плафончета, когато не е на положение "изключено" :idea:
На мен това ми говори за утечка именно в плафона.
Пробвай да я премериш със и без плафон (той се сваля лесно, знаеш).

И виж дали тези диоди не те бъзикат. Не разбирам от електронни компоненти, но знам че имат някакви вградени джаджи да им свалят напрежението... Да не би някой от диодите да прехвърля по веригата :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”