Здравейте, ако модераторите преценят нека ми моделират темата както е по правилата.
Имам един въпрос който ме ме мъчи от доста време, защо всички казват за голф 2 железен автомобил а голф 3 пълен боклук, къде е разликата между двата модела?
Окачването мисля е 1:1, двигателите почти, трансмисия, купето също не е много по различно с изключение по заоблените черти на Г3.
Разлики между голф 2 и 3
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
Re: Разлики между голф 2 и 3
като цяло обновяването е във видимите 4асти,но като една нова модификация доста работи се разли4ават,малки конструктивни части интериор и екстериор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ако може и аз да добавя защо возията на 2 ката е по лоша пот на 3кат ? 2ката някакси повечко си тропка вътре (като имаме в предвид че окачването си е здраво) а докато при троиката не е така, окачването мисля че е горе доло същото, поне така мисля
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Слаба анти-корозионна обработка на купето. По-тежка е 3-ката и затова вози една идея по-добре. И при МК3 са слагали менте пластмасарии прословутата бравичка на жабката,врътките на парното и т.н. Трошливите водачи на люка на МК3 са легендарни. Една от конструктивните грешки е липсата на релета на фаровете. Другата велика глупост е гадната греда под таблото при 3-ката. Сложена е там за да са 100% сигурни че при челен удар ще си натрошиш капачките на колената. Като цяло това са разликите има и още ама не ми се пише.
-
- Автомобил:
- Двигател:
а колко тежи 3ката или вентото?
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
абф 3 врати 1995г 1235кг до колкото знам и голф 2 Пл мотор и той е някъде около 12оо килограма!16 клапановите тежът пове4е от другите модели
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Двойка 1.6 с 4 врати е 890кг. Само заради по-големия мотор не ми се вярва GTI да е 300кг по-тежък?
- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_jett написа:ако може и аз да добавя защо возията на 2 ката е по лоша пот на 3кат ? 2ката някакси повечко си тропка вътре (като имаме в предвид че окачването си е здраво) а докато при троиката не е така, окачването мисля че е горе доло същото, поне така мисля
На 3ката са се постарали с шумоизолацията (напр. от пасат Б3 е по-добре), това допринася за по-приятната возия, по-приятното затваряне на вратите и т.н.
От друга страна обаче стремежът към евтиния се забелязва. Пак в сравнение с пасат Б3 например.
Гредата под таблото действително е дебилщина. Наистина се пада точно срещу коленете. Заради нея (най-вероятно) варианта какъвто имам аз - с еърбег отдясно изобщо няма жабка...

Но чак да е "боклук" 3-ката е малко пресилено.

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Ламарините на тройката са по-дебели (или мен така ми се струва - като се облегна на двойката ми и се огъват на тройката ми не). Тройката все пак е и по-широка и те се насабират нещата.
Ако се не лъжа има двойки с 2 гърнета докато тройките всичките са с 3 фабрично.
- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
Ами добре де, то човек като чете коментарите Ви може да си направи извода, че 2-ката не е по-добра от 3-ката, а всички знаем, че не е така!
Много интересна тема, ще следя компетентните мнения на колегите... давайте още аргументи
Много интересна тема, ще следя компетентните мнения на колегите... давайте още аргументи

-
- Автомобил:
- Двигател:
А защо си мислиш че трябва да не е по-добра.И двойка и троика съм имал но не виждам голяма разлика едната да е по лоша от другата. Не забравяйте обаче че все пак става въпрос за различни генерации коли.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Pavcho2 написа:Ламарините на тройката са по-дебели (или мен така ми се струва - като се облегна на двойката ми и се огъват на тройката ми не). Тройката все пак е и по-широка и те се насабират нещата.
1.8 и нагоре са с 3

- РЕМИ
- Автомобил:
- Двигател:
тези които твърдят че 2та е по добра,явно не им стигат паричките за 3ка 

- danielll
- Автомобил:
- Двигател:
РЕМИ написа:тези които твърдят че 2та е по добра,явно не им стигат паричките за 3ка
прав е колегата, като цяло и 2-та модела коли са здрави и надеждни. Аз карам 3-ка 94 год. и по окачването всичко е като на 2-ката
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
имам и 2-ка и 3-ка и мога да кажа че 3-ката има наистина по мека возия, и е по-обезшумена но си предпочитам 2-чицата някък си по ме кефи и возията (по-твърда) и външния вид... Мислех по едно време да слагам и табло на 2-ката от 3-ка ама с тая греда... мне мерси - Баща ми да кара 3-ката че се е накарал и не куфее с много много газта
, а и още нещо се сещам - Някой да е виждал 3-ка като рали автомобил...?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”