Спирачката потъва - Г4
- MKII 1.6EZ
- Автомобил:
- Двигател:
Спирачката потъва - Г4
Колеги имам малко странен проблем със педала на спирачките. Отвреме на време се случва да потъне при натискане, натискам го пак и се оправя. Случва се рядко, примерно веднъж на седмица две. Ако го държа много време натиснат Не пада, само понякога откача отведнъж и това е. Течността си е на ниво, сменяни са дискове и накладки скоро, но и преди смяната го правеше. Колата е с 1.6 AUS мотор. Благодаря предварително 

- величков
- Автомобил: VW vento
- Двигател: ahu-1996
Re: Спирачката потъва - Г4
1 виж за теч
2 обезвьздушаване
3 провери помпата
2 обезвьздушаване
3 провери помпата

- MKII 1.6EZ
- Автомобил:
- Двигател:
1.Теч няма.
2.Ако имаше въздух, нямаше ли да потъва постоянно?
3.Как да разбера дали е от помпата? Има ли възможност за ремонт или направо нова?
2.Ако имаше въздух, нямаше ли да потъва постоянно?
3.Как да разбера дали е от помпата? Има ли възможност за ремонт или направо нова?
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Същия проблем го имах и аз, само че на Голф 2. При разко настъпване на спирачката нямах ядове, но при плавно натискане ми потъваше педала, като след напомпване пак се оправяше. Проблема ми беше в помпата. Смених я, промих цяала спирачна система, обезвъздуших и сега се радвам на истински спирачки 

- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
помпата е заминала.
- величков
- Автомобил: VW vento
- Двигател: ahu-1996
вьзможност за ремонт има
ама по добре нова
ама по добре нова

- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Ще каже ли някой най-накрая как точно се обезвъздушават спирачките на Голф 4.Всеки казва различно , един на контакт друг на запалено трети на огасена кола четвърти на хикс пети ти казва първо задни после предни побърках се вече.От 1 седмица се боря с тия спирачки и направо си стърках нервите
Днес уж ги оправих след 1 час сядам в колата спирачките като на москвич
И друг въпрос възможно ли е помпата да се прецака от раз , ето това ми се случи на мен: спирачките си работят перфектно никога не е имало проблем с тях , свалям задни супорти за смяна на маншончетата и накладките , сглабям всичко както си трябва , обезвъздушавам по някъкъв начин и накрая спирачки има но не са това което са били , това стана преди 2-3 месеца и от тогава спирачките са зле.От 1 седмица се опитвам да ги оправя и не става сега са много зле , не мога да обезвъздуша ли хубаво нз какво става вече , данеби да има въздух в помпата тя как се обезвъздушава ?
Днес уж ги оправих след 1 час сядам в колата спирачките като на москвич - Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
IvanMan написа:помпата е заминала.
Вземи си нова,не прави тази....

- rgi2003
- Автомобил:
- Двигател:
Обезвъздушават се като на всяка друга кола.На "Бората" съм си го правил сам, няма значение дали е с ABS изобщо.Последователността е като на всяка друга.Почва се със задно пасажерско, задно шофьорско, предно пасажерско и предно шоф.Може да сипваш спирачна течност която е с друг цвят и така ще ти стане ясно кога е изстласкала старата напълно.Според мен може да има въздух в системата и затова да ти прави мизерии.И съм го правил на загасен двигател.Успех.
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Обезвъздушаване, много иска въпреки че на око изглежда че няма въздух. 2 пъти са ми правили нещо по спирачките и двата пъти са ми връщали колата без спирачки и аз на свой ред съм се връщал за обезвъздушаване по 3-4 пъти докато се оправят.
- MKII 1.6EZ
- Автомобил:
- Двигател:
Колко пари е нова и каква марка да търся?
- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Днес в един магазин за авточасти ми казаха 90 и няколко лева чисто нова помпа но аз първо ще опитам с нови гумички дано е от това , защото не съм сигурен дали изобщо ми е в помпата проблема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”