проблем с фарове

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

проблем с фарове

Мнениеот Simbara » Вто 06 апр 2010 10:00

Взех си крушки Philips Blue Vision 60/55 xenon effect обаче светят жълтеникаво вместо бяло (синеещо) и се чудя дали крушките не са добре или може да е от спад на напрежението тъй като нямам релета.. или може да е друго?

Потребителски аватар
Cypariss
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: GU

Re: проблем с фарове

Мнениеот Cypariss » Вто 06 апр 2010 11:53

защо нямаш релета за фаровете ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 06 апр 2010 12:04

Почти съм сигурен, че е защото нямаш релета. Замери си напрежението под товар и ако не ти хареса стойноста слагай релета, не е голяма философия. Моето беше 11.5В преди да ги сложа, разликата беше осезателна и очевадна mhihi
защо нямаш релета за фаровете ?

Доколкото знам никой Фолксваген няма заводски релета на фаровете.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Вто 06 апр 2010 12:11

Cypariss написа:защо нямаш релета за фаровете ?
:shock :roll: :idea:
Баце, ти що не си чоплиш жиците по ел. стъклата (не, че си писал за каква кола са, ама в другите теми даваш наставления да описват подробно) и не спреш да се излагаш
stefan4o написа:Доколкото знам никой Фолксваген няма заводски релета на фаровете.
:да:

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Вто 06 апр 2010 13:11

Vento написа:Баце, ти що не си чоплиш жиците по ел. стъклата (не, че си писал за каква кола са, ама в другите теми даваш наставления да описват подробно) и не спреш да се излагаш

Баце, първо не се излагам, второ зададох въпрос, трето не ми отговори на него, четвърто не давам наставления, пето колегата ти ми отговори на въпроса, за което на него 10 точки.

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Вто 06 апр 2010 17:14

нямам релета тъй като заводски няма релета а крушките са стандартни и не бях сметнал че е необходимо да се слагат(дори продавача каза че няма смисъл) но явно ще трябва да се слагат

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 06 апр 2010 17:21

stefan4o написа:не е голяма философия
слагай ще останеш доволен

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Вто 06 апр 2010 18:39

успех колега кажи после как са фаровете ;)

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Вто 06 апр 2010 18:52

да използвам темата на колегата и аз съм със същите крушки(без релета) от скоро крушката на десния фар светва със закъснение(това на късите) и няма такава яркост като на левия фар ,сложих ги преди 4 месеца,някакви идеи?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 06 апр 2010 20:36

break написа:да използвам темата на колегата и аз съм със същите крушки(без релета) от скоро крушката на десния фар светва със закъснение(това на късите) и няма такава яркост като на левия фар ,сложих ги преди 4 месеца,някакви идеи?

Не си споменал каква е колата, но това май няма голямо значение в случая. Провери си връзките на левия фар, понеже снопът с кабели върви там и оттам тръгват кабелите и за десния фар, това ми идва на прима виста.
нямам релета тъй като заводски няма релета а крушките са стандартни и не бях сметнал че е необходимо да се слагат(дори продавача каза че няма смисъл) но явно ще трябва да се слагат

То няма значение каква е крушката, ако говорим за стандартни 55Вата. В смисъл то напрежението, което отива в нея е еднакво, без значение дали си с Филипс или някакви за левче. Във всички случаи дори и половин волт отгоре да качиш с релетата ще видиш разлика. Някой преди беше дал диаграма за светене на халоген със захранване от 11 до 13Волта, ако не се лъжа и параболата на диаграмата изглеждаше почти с полукръгла форма. А продавачът може да му предадеш много поздрави, дето ти е казал твърдо, че няма нужда, предполагам не е замерил с мултицет преди да ти даде този акъл? Когато крушката свети жълтеникаво, значи й пристига малко напрежение, моите светеха почти жълто, след като сложих релетата станаха почти бели. Измери и кажи колко волта ти идват на клемите под товар, за да ти дадем адекватен съвет.

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Вто 06 апр 2010 21:30

ще го направя утре или вдругиден мерси за съвета :)

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Чет 08 апр 2010 20:32

бях казал че ще пиша като замеря тока.Тока е 14V така че явно е добре и просто имах по големи очаквания от крушки за 51 лв. а за бялото може би бях свикнал със ксенона и затова да ми жълтее.. а пък кои знае :) аиди поздрави

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 08 апр 2010 21:04

Трябваше да започнеш с това, че си свикнал на ксенон. Това обяснява всякакви оплаквания за жълтеене и слабо светене на нормални крушки :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”