Здравейте,
бях голяма оптимистка за издръжливостта на Голф 3 и затова си взех такъв модел, но явно нямам късмет.
Модел на колата: Golf III, 1.4, моноинжекция, 1993 година.
Проблем: Когато спра на кръстовище и чакам, изключила съм от скорост, оборотите се менят (700-1000), колата трепери и отвреме на време изгасва.
Какво направих до тук:
Сменихме
- температурен датчик, термостат, датчик на Хол, ламбда сонда, моторче на празния ход - резултат почти никакъв. След смяната на моторчето на празния ход е малко по-добре и може да се кара. Гасне по-рядко, но проблемът остава.
- Ходих на диагностика и там ми казаха, че не могат да открият проблема. Пробвахме да сменим моноинжекцията, но проблема не се оправи и оставихме старата. Компютъра не е сменян, но пък от диагностиката казаха, че е ОК.
- Когато откачим акумулатора (с цел рестарт на компютъра) временно колата е по-добре. След известно време пак идва на старото положение.
Обръщам се към вас с молба за помощ. Някакси не ми се иска да се предам толкова лесно. Трябва да има начин да се оправи. Ако може да ми дадете идея от какво може да е или да ми препоръчате някой сервиз, където биха ми помогнали. Някой да е имал подобен проблем?
Благодаря предварително и ви пожелавам безаварийно каране!
Golf III - проблем с оборотите и гаснене на място
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Golf III - проблем с оборотите и гаснене на място
При смяната на моното проверихте ли тампона му?Ако е напукан и смуче въздух белята е подобна.Някой ваккумен маркуч на скрито място също може да изспуска.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
a центровката как е? Да не би да има прекалено голямо предварение.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
А свещите, кабелите и дистрибуторната капачка в какво състояние са както и въздушен и горивен филтър сменяни ли са скоро?
Предполагам, че колата няма монтирана действаща газова уредба ?
Предполагам, че колата няма монтирана действаща газова уредба ?
maria01,
смени майсторите.те и без това трудно се диагностират /мигащи кодове/ и сегашната апаратура/ВАГ-КОМ/ не може да ги разчита и определя неизправностите.не знам с кой мотор е колата /код/ за да направим по добър разчет
смени майсторите.те и без това трудно се диагностират /мигащи кодове/ и сегашната апаратура/ВАГ-КОМ/ не може да ги разчита и определя неизправностите.не знам с кой мотор е колата /код/ за да направим по добър разчет
Последна промяна от vaskoto1 на Пет 26 мар 2010 8:32, променено общо 1 път.
Причина: спам!
Причина: спам!
- maxps1975
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AZD 2002
Мария,никой не ти гарантира че всичко което си сменила работи както трябва.Колегите те съветват както и аз да провериш всичко по датчиците и вакумите.Имал съм такъв проблем.Когато колата постои 10-ина часа и трудно пали.След 2 минути работа всичко е OK.Мислих мерих и се оказа температурен датчик.Когато питах и на мен ми казаха "смени всичко".Но на мен това не ми хареса и се замислих.Открих го и това е.
Здравейте,
проблемът е решен. Откри го Мишо от сервиза на Мишо и Никси в Герман, за което искам да му кажа едно огромно благодаря!
Оказа се тампон под моноинжекция, който пропуска въздух.
Поздрави на всички,
Мария
проблемът е решен. Откри го Мишо от сервиза на Мишо и Никси в Герман, за което искам да му кажа едно огромно благодаря!
Оказа се тампон под моноинжекция, който пропуска въздух.
Поздрави на всички,
Мария
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”