Преправяне и монтиране на саморегулиращо жило на съединител?
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Преправяне и монтиране на саморегулиращо жило на съединител?
така колеги, гледах във форума, рових повече от час, но решение на проблема не намерих, а той е: купих си преди 4 месеца механично и хоп изненада преди 2 седмици се скъса! мъка, мъкаааа!!! та имам едно старо, автоматично, още оригиналното (уж). като ми сменяха съединителя забравиха да му сложат бялата скоба! питането ми е - ако сега я сложа и монтирам жилото дали ще се регулира само или ще трябва да го отварям да го ремонтирам? и ако трябва да се отваря нещо линкче ако може ще съм мн благодарен - гледах едно пейстнато тук във форума ама моето жило е малко по различно - не е конусовидно, а цилиндрично! дано получа отговор по-скоро, че в събота ще се извършва гореспоменатата операция!
Последна промяна от pesho_sl на Пет 09 апр 2010 23:19, променено общо 1 път.
- pesho_sl
chefito написа:аз ли нещо не разбирам....значи имаш саморегулиращо....ЗДРАВО....и си купил обикновено? За къв дявол?
там е въпроса, че не го знам здраво ли е не е ли
ПС: мерси за отговорите колеги!
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
pesho_sl написа:а как мога да разбера дали е заминало - като не реагира или увлича съединителя при натискане на педала ли?
ПС: мерси за отговорите колеги!
Жилата с тресчотката (саморегулиращите се) като почнат да свършват,при натискане на съединителя той просто не отделя изобщо, или докато натискаш усещаш с педала как тресчотката изпуска жилото и пак не отделя, или като натиснал до долу изпусне внезапно (зацепи) съединителя.
Такива ми ти...
Ако успееш да си вкараш жилото обратно в тресчотката си го монтирай отново.Ако наистина не работи както трябва сменяш пак.
- sladura2206
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и ас като теб незнаех и свалих скобата после големи мъки .Проблема се решава за 30мин.Закачваш жилото за педала после палеца на скоростната кутиявразваш една тел някаде по на весоко и почваш да навиваш телта докато палеца се вдигне на горе слагаш гумата в палеца прекарваш жилото после желязната пластина и си готв .Говорим за саморегулиращо жило на Г3. УСПЕХ .Направисиго сам нее трудно .
- pesho_sl
сега ще опиша как се справих с проблем и ще дам обещаните снимки. Всичко ми излезе 4лв. Необходимите материали са:
1. Дюбел за бетон - около 2 лв. -
.
От който ви трябва само тръбичката -
, която се скъсява до определена дължина в зависимост от свободния ход на жилото -

2. Скоба за маркуч - 2бр. х 1лв. -
.
Ето и как става операцията:

Дано темата да е полезна за колегите с подобни проблеми!!!
1. Дюбел за бетон - около 2 лв. -
. От който ви трябва само тръбичката -
, която се скъсява до определена дължина в зависимост от свободния ход на жилото - 
2. Скоба за маркуч - 2бр. х 1лв. -
.Ето и как става операцията:

Дано темата да е полезна за колегите с подобни проблеми!!!
Последна промяна от pesho_sl на Вто 16 юни 2009 20:09, променено общо 3 пъти.
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Абе колега и аз големи патила с тези жила
предишните ми втвърдяваха педала от време на време и не можех да вкл. на скорост.Сега сложих ново Топран монтирах го както трябва и сутрин когато е студено сега ми потъва педала днес му инжектирах с една спринцовка малка хидравлична течност че да видя тази сутрин как ще е...направо като чуя за тези жила и ми настръхва косата вече аман от ментета и боклуци където ги продават по магазините...
Май хубавите жила са към 100лв Валео 
- pesho_sl
jagler написа:Абе колега и аз големи патила с тези жилапредишните ми втвърдяваха педала от време на време и не можех да вкл. на скорост.Сега сложих ново Топран монтирах го както трябва и сутрин когато е студено сега ми потъва педала днес му инжектирах с една спринцовка малка хидравлична течност че да видя тази сутрин как ще е...направо като чуя за тези жила и ми настръхва косата вече аман от ментета и боклуци където ги продават по магазините...
Май хубавите жила са към 100лв Валео
предното беше механично - твърдичко си беше - скъса се, а беше на 4 месеца. оправих моето старото - това с което си беше купена колата от Германия - и сега не мога да направя разлика м/у педала за газта и педала за съединителя, даже като се замисля тоя за съединителя е по-мек. много добре се получи, описал съм го по-горе как става!!! а иначе хубавите са над 110 лв дори да не кажа по-голяма сума! дано това с хидравличната течност се получи.
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Саморегулиращо жило не се смазва!!! Аз моето го смазах и после край, все едно нямаш жило.
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=55018&highlight=
Ето тук съм писал какво стана с моето и как съм го оправил, вече година нямам проблем.
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=55018&highlight=
Ето тук съм писал какво стана с моето и как съм го оправил, вече година нямам проблем.
jagler написа:Ами сутринта ще видя ,защото аз така си го обяснявам явно когато е студено и вътре смазката замръзва и механизъма не работи с тези съчмички там.Един колега ми сподели че така е правил де...пък точно сега не ми се дават 100лв. за друго че и акумулатора е за смяна вече почна 5-та година.
Много шибана работа са тези саморегулиращи жила.Аз смених едно,след 2 дни сдаде багажа ,смених съединителя и жилото и няма още година и пак щрака маханизма и го чакам..на моменти му се иска да се прецака тотално ,ма издържа.Май с обикновено жило си е най-добре.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”