Голф 4 или Ауди А3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
embata!
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 или Ауди А3

Мнениеот embata! » Пет 26 мар 2010 20:43

Здравейте,значи решил съм да си взимам Голф 4 или А3 и имам няколко питания отностно голфа,защото не разбирам нищо.Искам да знам малко основни неща ..колко харчи 1,4 и 1,6 бензинов двигател.Искам нещо макс до 101 коня.Как са на возия,надежност,трошливост и така някои ако знае друго да казва и за А3-ката ако дадете инфо ще съм благодарен!
Извинявам се ако темата не е за тук ,нов съм :)

Mod Edit:
Има писано по темата:
viewtopic.php?f=1&t=125042

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Голф 4 или Ауди А3

Мнениеот Dead man » Пет 26 мар 2010 21:53

Колега,потърси с търсачката колко теми има за Голф 4... :deal

Същото важи и за Ауди А3.Еднакви са.

embata!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embata! » Пет 26 мар 2010 22:22

Аз разгледах много мнения,ама тук е друго форум за VW,исках да чуя от хора имащи 4ка :) .Друго което се сещам е .. евтини ли са им частите,модела сполучлив ли е струва ли да се купи.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 27 мар 2010 2:01

Аудитата почват от А6 :wink:

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Съб 27 мар 2010 4:02

Колега колите по здравина и подръжка са еднакви :wink:
Но визията на Голфа е много по добра от Ауди-то (лично мнение)

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Съб 27 мар 2010 7:30

Колите са еднакви, при A3 от първите години по-рядко има екземпляри с 5 врати. Вероятно Ауди-то е оборудвано малко по-добре, но не е задължително. Гледай конкретната кола.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 27 мар 2010 11:47

Same shit... Ако държиш на 4 врати и имаш 6000лв можеш само голфа да си купиш ;)

Потребителски аватар
julien
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот julien » Съб 27 мар 2010 11:51

Голф колега аз имам 4-ка и съм много доволен а колкото за А3 също е добро но както ти казаха возията я няма качвал съм се и съм карал знам как е и така де цената на Ауди е по-скъпа отколкото на Голфа /лично мнение/ Голф 4 пред Ауди А3

embata!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embata! » Съб 27 мар 2010 13:11

мерси много за мненията :drunk

Потребителски аватар
vladii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladii » Съб 27 мар 2010 14:31

Както си решиш колега,аз съм имал и двата автомобила и от двата съм еднакво доволен.Kойто на теб ти харесва,но те съветвам да не е 1.4,най добре си вземи тди

Потребителски аватар
julien
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот julien » Съб 27 мар 2010 15:17

моя е е 1.9 ТДИ AHF мотор доволен съм малко са скъпи ремък и ролки но това да не те притеснява то това е и при А3 същото иначе и ако му сложиш и чипче което и аз мисля да правя скоро време ще е много добре

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 27 мар 2010 15:43

само дето на аудито таблото и другите пластмаси не тропат толкова колкото при голфа.Ако се върна назад във времето и имам избор между двата модела бих взел без да се замисля аудито.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 27 мар 2010 16:35

hitman0013 написа:само дето на аудито таблото и другите пластмаси не тропат толкова колкото при голфа.Ако се върна назад във времето и имам избор между двата модела бих взел без да се замисля аудито.

Факт, по-добра е сглобката, но пък като дизайн на таблото голфа в пъти повече ми допада, таблото на аудито с времето придобива много МЪРЛЯВ вид, но тея коли немеца не го вълнуват, той отдавна ги е продал. А и на голфа ако не е разглабян много пъти салона са му тихи пластмасите, пък и да е, сравнително лесно се нагласят нещата да не се обаждат - централното барче което поскърцва най-често например се оправя за 30сек с каквато подложка имаш под ръка, но пак казвам, г4 който не е разглабян грам звук не издава :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 27 мар 2010 16:43

hooligan_sk написа:
hitman0013 написа:само дето на аудито таблото и другите пластмаси не тропат толкова колкото при голфа.Ако се върна назад във времето и имам избор между двата модела бих взел без да се замисля аудито.

Факт, по-добра е сглобката, но пък като дизайн на таблото голфа в пъти повече ми допада, таблото на аудито с времето придобива много МЪРЛЯВ вид, но тея коли немеца не го вълнуват, той отдавна ги е продал. А и на голфа ако не е разглабян много пъти салона са му тихи пластмасите, пък и да е, сравнително лесно се нагласят нещата да не се обаждат - централното барче което поскърцва най-често например се оправя за 30сек с каквато подложка имаш под ръка, но пак казвам, г4 който не е разглабян грам звук не издава :beer

Всичко до тука е така, но най-важното е на каква кола ще попаднеш... Но аз лично бих избрал дизеловата версия на Аудито, и също така Ауди имат анти корозионна защита..

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 27 мар 2010 17:26

IceHeart написа:
hooligan_sk написа:

Всичко до тука е така, но най-важното е на каква кола ще попаднеш... Но аз лично бих избрал дизеловата версия на Аудито, и също така Ауди имат анти корозионна защита..

И при двата автомобила проблем с корозията не съществува. Незнам дали е еднаква технологията за антикорозионна обработка(предполагам че е, еднакви коли са), но ръждата я няма :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”