спирачна система

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bqsa
Автомобил:
Двигател:

спирачна система

Мнениеот bqsa » Пон 12 апр 2010 17:18

Здравейте, карам един голф_ тройка, но много гадно звънят накладките в спирачните блокове. Как мога да го отстраня тоя проблем ? Имайте предвид, че накладките са нови.

:неграмотно

здравеите, карам един голф3ка но много гадно званят накалдките в спирашните блокове как мога да го отстраня тоя проблем имаите в предвит ше накладките са нови

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: спирачна система

Мнениеот zdravko_jett » Пон 12 апр 2010 19:43

искаш да кажеш с тва звънене че ти тропат накладките,така ли? ами когато си ги сменял сигурно не си сложил пластиниките или е са ти ги сложили, тези пластинки се продават по магазините убират хлабината между накладката и леглото и и не позволява да тропат,има тема в направи си сам колега е използвал пружини поразтърси се

bqsa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bqsa » Пон 12 апр 2010 19:48

Точно така, тропат, сложих ги пластинките, но ефектът беше 1000 км, след това пак се разтракаха. Явно са били кофти пластинките , не_знам.

:неграмотно

тошно така тропат слойих ги пластинките но ефектат бе6е 1000 км след това пак се разтракаха явно са били кофти пластинките незнам

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Мнениеот plamenpet81 » Пон 12 апр 2010 19:56

Колега,имах проблем като твоя.Само че при мен проблема беше само на задните спирачки.Имаше едно гадно квичене когато натисках и отпусках педала на спирачките.Но като сменях спирачната течност.спирачния (десен)цилиндър се наложи да го сменя и там където опират накладките на самата основа при въртене на колелото се бяха белези там където е легнала накладката.И точно като се махнатр накладките на тези няколко места им сложих малко грес.И като ги сглобих след смяната на цилиндъра квиченето спря напълно.Понеже на лявата не съм сменял цилиндъра и мисля да я отворя когато имам време за да може да ги намажа и от ляво.Тоест получава се триене между накладките и основата и започва да скърца.Моя шум бешекато квичене на спирачките и много ме дразнеше.Дано съм помогнал.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”