Светлина в ключетата за ел. стъклата?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Светлина в ключетата за ел. стъклата?

Мнениеот moreg » Вто 13 апр 2010 6:15

Здравейте! :D
Въпроса ми е следния :bowdown
Колата е с две врати VW Golf 2 KR произв. 1987 г. и ключетата ми се намират на таблото отпред!
Дори и да не съм на габарити там винаги си свети, изваждах ключетата и всички кабели са наред, стъклата си се свалят и пускат нормално, но винаги там свети лампичката :?
Правилно ли е, светлината в ключетата за стъклата да свети непрекъснато дори когато колата си седи в покой? или не е правилно и да търся проблема от къде е?
Ако някой колега има подобен модел да сподели при него как е?
Благодаря!

Потребителски аватар
olimpiaivo
Автомобил:
Двигател:

Re: Светлина в ключетата за ел. стъклата?

Мнениеот olimpiaivo » Вто 13 апр 2010 8:42

moreg написа:Здравейте! :D
Въпроса ми е следния :bowdown
Колата е с две врати VW Golf 2 KR произв. 1987 г. и ключетата ми се намират на таблото отпред!
Дори и да не съм на габарити там винаги си свети, изваждах ключетата и всички кабели са наред, стъклата си се свалят и пускат нормално, но винаги там свети лампичката :?
Правилно ли е, светлината в ключетата за стъклата да свети непрекъснато дори когато колата си седи в покой? или не е правилно и да търся проблема от къде е?
Ако някой колега има подобен модел да сподели при него как е?
Благодаря!

Моята е 91 и копчетата светят на контакт дори и без фарове но в покой не.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 13 апр 2010 8:47

а без контакт работят ли ти ел стъклата, ако да значи има преправяно за да работят без контакт и за това светят лампичките, иначе е правилно както колегата е писал по горе като дадеш на контакт светва копчето и работи ел стъклото, не епроблем при тебе а и не са големи консуматори

Потребителски аватар
olimpiaivo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olimpiaivo » Вто 13 апр 2010 10:50

zdravko_jett написа:а без контакт работят ли ти ел стъклата, ако да значи има преправяно за да работят без контакт и за това светят лампичките, иначе е правилно както колегата е писал по горе като дадеш на контакт светва копчето и работи ел стъклото, не епроблем при тебе а и не са големи консуматори

Може да е слаган комфорт модул да вдига стъклата с алармата и за това да е така,тази крушка в ключа ако изгори спира и ключа да вдига стъклата.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Вто 13 апр 2010 17:55

Копчето за ел. стъклата е с 6 крачета. Едното от тях е за въпросната лампичка и взима + от контактния ключ мисля или от ключа за габаритите. Ако е изгоряла, пак ще смъква и качва стъклото ако са вързани правилно стъклата.
Съвет: Ако си с оригинални букси, вържи ги кабелчетата от тях към + от запалката примерно, така ще ти свети само с включени фарове. Кабелчето ще го познаеш кое е по това, че е по-тънко от другите и мисля, че беше двуцветно. Успех :да:

Потребителски аватар
olimpiaivo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olimpiaivo » Вто 13 апр 2010 18:27

batko_miro написа:Копчето за ел. стъклата е с 6 крачета. Едното от тях е за въпросната лампичка и взима + от контактния ключ мисля или от ключа за габаритите. Ако е изгоряла, пак ще смъква и качва стъклото ако са вързани правилно стъклата.
Съвет: Ако си с оригинални букси, вържи ги кабелчетата от тях към + от запалката примерно, така ще ти свети само с включени фарове. Кабелчето ще го познаеш кое е по това, че е по-тънко от другите и мисля, че беше двуцветно. Успех :да:

При изгоряла крушка или диод на нейно място не работят стъклата странно е но е факт и е пробвано на поне 2 голфа

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Сря 14 апр 2010 8:39

Благодаря за отговорите!
Значи, при мене ел стъклата са слагани допълнително и в момента се свалят дори и когато колата е в покой :? и е изключена от контакт! явно предишния собственик ги е свързал неправилно!
Ключетата за стъклата са ми с 5 крачета!
Колегата, който ми написа по горе, че трябва да светят само когато е на контакт колата е абсолютно вярно!
Явно има неправилно свързване :roll: , мисля тия дни да проследя откъде идва плюсовата жица, която в момента е все едно свързана директно в ключа и да я свържа някъде към плюсова на контактния ключ и ще го направя да свети само като е на контакт колата и съответно и да могат да се пускат и свалят стъклата само като е на контакт!
За мене беше единствено важно да разбера редно ли е да се пускат и свалят стъклата винаги или само като е на контакт!

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Сря 14 апр 2010 23:04

Според мен в момента си е по-добре, както каза zdravko_jett, токът е пренебрежим за акумулатора. Представи си че загубиш или счупиш ключа на път. При свалено стъкло ще личи отдалеч. А и стига да не затваряш в колата домашен любимец, което е и противозаконно :) , няма как да се задействат. Занимава ли ти се обаче, идеалната точка за плюс е към ключа за фаровете, на габарита, или долу на релето му, стига и габаритите да са през реле. :012:

Едит: И запалката има проводник за осветление, стига да не е тънък.

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Нед 18 апр 2010 9:28

Той пренебрежим ама това са две крушчици, които светят без прекъсване 24 часа 7 дни в седмицата!
Както и да е вече проблема е отстранен! вчера извадих цялата карантия на бушоните и видях че, плюсовия кабел който отива към ключетата за стъклата е свързан към клема, в която има ток непрекъснато :shock
Моментално махнах кабела от там и с пробната лампа проверих на коя от свободните клеми има ток само като е на контакт! намери се една такава и моментално кабелчето отиде там и сега стъклата се пускат и свалят само като си на контакт както е и редно и е оригинално заводски!
Благодаря на всички, които се включиха в темата и най-вече на olimpiaivo

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 18 апр 2010 10:03

Zlobomir написа:Занимава ли ти се обаче, идеалната точка за плюс е към ключа за фаровете, на габарита,
много трудно почти невъзможно,аз съм с копчета от ланчиа такива копчета съм виждал на ауди А4 и 3 1към 1 са разглобих ги да сложа бял диод (понеже беха със зелен) и с още една идея да ги направя да светят като пусна габарита(понеже на копчетата има постоянноо + не през конт.ключ) обаче теснотия голяма и сега светят постоянно ,при моите копчета и да има и да няма лампичка си работят копчетата но не знам на 3ката как е но е много глупаво да ти изгори лампичката и да не можеш да си вдигнеш стъклото

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”