въпрос за голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
lost_boy
Автомобил:
Двигател:

въпрос за голф 3

Мнениеот lost_boy » Нед 11 апр 2010 22:12

може ли някой да ми каже как се сваля фланеца на дясната полуоска на голф 3 от към скоростите където е на кожуха.
Изображение
За този фланец от ляво става на въпрос
Видях една схема ,че се законтря и се развива със шестограм ,обаче на моя познат където е негова колата ми казва ,че е погледнал и няма никаква дупка или болт , възможно ли е да има тапа или от мръсотията да не го е видял ?

Мерси предварително

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за голф 3

Мнениеот Zlobomir » Пон 12 апр 2010 1:36

Предполагам че има една зегерка вътре, там при резбата. А резбата я ползвах при монтажа, защото отдолу има толкова яка пружина, че ако не вземеш мерки, зегерката, че и по-големите неща нямат намиране! Та намираш си един болт, и с обърната пробита в горния край U скоба (или пробита яка шина с 2 трупчета, но няма никакво място :evil: ), и после притягаш фланеца. Не знам на кой викаш ляв, но аз се мъчих с този за дясното колело, понеже там има една (калобранна?) малка ламарина на кожуха, която успях да навия само при сложена кутия без фланеца, та после фланеца на място. Има някъде тук тема за това приключение. :D

lost_boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lost_boy » Чет 15 апр 2010 11:54

Справих се , имаше тапа и зад нея зегерка .С избиването нямах никакви проблеми леко с чукчето от няколко страни и излезна без проблеми , видях я и пружината ,но не изкочи както предполагах . Ламаринките за който колегата каза ги сгънах малко но едва ли ще е проблем .

Утре идва ред на сглобяването .

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Чет 15 апр 2010 17:01

koлега тази тапа предполагам си я извадил повредена продават нови мисля 4е бяха 4 лв а като извади6 4а6ата отдоло трябва да има едно не6то подобно на разцепена бронзова шаиба ако липсва си купи нова.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”