Тракане на корите?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mappto
Автомобил:
Двигател:

Тракане на корите?

Мнениеот mappto » Пет 16 апр 2010 17:12

Здравейте, проблемът ми е следния - когато мина през неравност или усиля музиката и започва едно изнервящо тракане на корите на вратите. Ако някой може да ми даде съвет в кой сервиз да отида за да сложат някакво оплътнение в кората и да ми сменят щипките ще съм ви изключително благодарен. поздрави

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Re: Тракане на корите?

Мнениеот FivePointeO » Пет 16 апр 2010 17:31

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 16 апр 2010 17:52

на мен пък ако някой дойде да ми помогне да изолирам и мойте врати( на Голф 3 двуврат) ще го черпя 10 кила ракия :drunk

Потребителски аватар
Petko_91
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH 120+

Мнениеот Petko_91 » Пет 16 апр 2010 18:31

и аз го имах сащия проблем докато не си турих отзаде колони тези предните на вратите си турих кондензатор за да намали малко баса и така :) хубаво ги е изолирал човека със лентата ама който не му се занимава само това мога да кажа :да:

geban
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geban » Пет 16 апр 2010 20:22

Махни корите, застопори всички висящи и свободно движещи се части (кабели,щипки) , аз така оправих проблема, даже имах 1 счупена щипка...

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 16 апр 2010 21:13

Отзад на кората. И няма какво да тропа, и вадят по-добър звук. Сега съм с две кръгли сонита отзад, томно размера за вратите, но звукът е несравним... все едно със субуфер ако не е надънено. Даже ако ти се занимава можеш да изкормиш онези от вратите и да ги прекараш и тях на кората отзад. Не съм го пробвал, но ми звучи добре, отпред като пуснеш пищярките тихо, колкото да има нещо ще е добре. Другия вариянт е просто да пуснеш повече мощност на задните и отпред да не ти дрънка толкова. Ти и да ги оплътниш с нещо рак ще ги пускаш тихо, щото ще ти хареса какъв ззук вадят задните.

mappto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mappto » Пет 16 апр 2010 23:26

проблемът ми не е от тракането от силната музика а от тракането когато минавам през неравности - дупки, линии на трамвай и тн.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 17 апр 2010 0:45

Да, знам, този проблем всички го имаме........... Но няма как да го оправиш. За да се оправи трябва практически да свалиш всяка кора и всяка част от вратите и купето, да ги натегнеш, да подмениш щипките и носещите части и..... да се надяваш, че ще ги сглобиш обратно правилно, което е невъзможно, понеже нарочно са направени да са непоправяеми. Единствено можеш да направиш това, което ти пердложихме, за да си слушаш поне музиката без браждене.

Единственото, което се сещам е евентуално да отидеш при някой майстор на тоци, който разглобява кори и им разбира, или тунинг център, но рацбираш, че това ще вземе адски много пари и няма да има траен ефект. Просто това е слабост на ФВ, която нарочно е направена да е неоправяема, но няма да се залавям с подробности относно икономическото значение на некачествените материали в колите.

Карай и си свиркай, все пак имаш здрава и надеждна кола! Със здраве

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”