Помощ не ми работи километража
Помощ не ми работи километража
Привет колеги.От вчера и а съм горд собственик на Golf IV 1,6/16v бензин 99год. До тук всичко ОК обаче гледам стрелката на километража не мърда въобще а и на електрония показател за изминати километри общите и тези дневните не се сменят, оборотомера обаче си работи. Ако някой може да помогне със съвет ще съм благодарен. Извинявам се ако е разисквана тази тема преди, просто нищо не намерих.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Помощ не ми работи километража
Първо добре дошъл Колега!
Според мен, мини първо да ти закачат някъде колата на диагностика да ти проверят таблото....
Според мен, мини първо да ти закачат някъде колата на диагностика да ти проверят таблото....
Благодаря за бързите отговори колеги. И аз така мислех да почна първо от датчиците, но никак не мога да намеря този който е за километража с 3те кабелчета. Този за задните светлини с 2те кабелчета го видях, другия някъде близо до него ли е ?
Въпреки че не съм разглеждал още, търси някъде по скоростната кутия. Но колегата също има право, щом оборотомерът работи, може да е секция на таблото. Просто откъм мотора е по-удобно да се почне. Понеже отскоро си собственик, ако моторът е AKL, провери си маслената помпа, също така viewtopic.php?f=5&t=163033 Не е само за DUU кутии. Желая ти приятно и безаварийно шофиране.
Болката беше намерена колеги. След дълго оглеждане и опипване по скоростната кутия, най-накрая даткика за километража го открих. Но за да го разкача свалих и кутията на възд.филтър. Указа се, че едното краче на буксата на датчика /а те са 3/ беше направо разрушено от окиси /абе направо си го нямаша, само една гняз имаше/. И сега ще слагам нов датчик за съжаление..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”