дърпа надясно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

дърпа надясно

Мнениеот mtm_golf » Пет 23 апр 2010 20:06

Здравейте, колеги! Имам следният проблем. При по-висока скорост колата дърпа леко надясно. Два пъти ходих на реглаж на предницата при различни майстори, и двамата казват, че всичко е ок. Проблема се появи преди година. Имах малък инцидент при който счупих предна дясна гума. Като измеря с рулетката разстоянието мяжду предните и задните гуми се оказва, че има 5мм разлика, т.е. според мен предната дясна гума е с 5мм по-напред от лявата. Всички казват, че това би се забелязало на стенда, но проблема с дърпането на дясно си остава. Скоро ще трябва да сменям и предните амортисиори. Преден ляв е изтекъл. Възможно ли е от това да се получава този проблем? Искам също да попитам има ли начин за регулиране на гумата в посока напред назад? Има ли вероятност стенда да не може да засече ако действително предната дясна гума не е където трябва??? Благодаря предварително за мненията!!!
p.s. Колата е Golf 3 1,9TDI 90коня, 95 година...

emoangelow
Автомобил:
Двигател:

Re: дърпа надясно

Мнениеот emoangelow » Пет 23 апр 2010 20:33

размени предните гуми/лява с дясна/и кажи как е имам сьмнение

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Съб 01 май 2010 15:05

Здравейте, отново! Днес намерих време да сменя зимните гуми с летни и накарах гумаджията да размени двете предни джанти. Резултатът е, че сега колата започна да дърпа наляво вместо надясно. Възможно ли е това да е от крива джанта, и ако да, как да разбера коя е кривата???

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 01 май 2010 15:14

Просто я качете на баланс машината и я гледайте,на колата нищо няма да разбереш.И накрая вземи и сложи двете задни джанти с гумите отпред да видиш какво става с тях.Не знам какъв е бил удара,но го отнася носача и от нямаш геометрия.Заведи я и на друг стенд-понякога и стенда е беля.

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Нед 02 май 2010 19:18

Носача и всичко което беше отнесло удара е сменено. Всички гуми са минали на баланс. Ходих на стенд два пъти на различни места. Казват, че всичко е наред. Ще опитам с размяна на предни и задни гуми да видим какво ще стане. Но не мога да си обясня как така като всяка гума е минала на баланса, след като размених джантите колата започна да дърпа на другата страна. Това ме навява на мисълта, че може би има крива джанта, но ако е така трябва на баланса да я хванат нали???

Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Нед 02 май 2010 19:27

А следиш ли си налягането в гумите ?
Ако е мека ще ти дърпа !!!
Двете предни гуми еднакви ли са ( шарка, износване, дълбочина на грайфера и т.н.)

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Нед 02 май 2010 19:37

С бившите ми гуми беше така..самоче "дърпаше" беше много слбо казано...
Ходеше се на реглаж, замерваше се налягане...накрая се отказах да търся причината,
докато един ден смених гумите с нови.. :applause:

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Нед 02 май 2010 20:49

Предните гуми са чисто нови на 1 сезон. Дърпането го имаше и на зимните и на летните. Вчера ги смених. Тези дни ще разменям гуми да видим какво ще стане. Дано намеря причината, че хич не е приятно как пуснеш волана да бяга нанякъде.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 02 май 2010 20:53

Колега в сервиза на Хеед в Надежда пича на реглажите е злато :kissy: .Срам ме е от мене си като се замъкна там..що ако не се оправи колата не идеш там?Но е със записване на часове..

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Нед 02 май 2010 20:59

Ако гумата или джантата върви на зиг-заг ,това обикновена баланс машина не го хваща ,вижда се дори с просто око, като се завърти колелото на специален баланс ,който симулира натоварване на гумата върху пътна настилка.

bulsiim
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bulsiim » Нед 02 май 2010 21:08

приятел не си блъскаи главата и не ходи по маистори проблемът ти е в гумите сега ги размени и ще тръгне на другата страна възможно е и с нови гуми пак да дърпа защото гумите ни са и аз не знам кое ка4ество

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Пон 03 май 2010 17:59

Проблемът е решен слава богу, че вече ми беше писнало да ходя по стендове и да се занимавам с глупости :lol: Оказа се, че джантата е крива и това не се хваща на баланс машината. Вече волана се изправи както преди и не носи наникъде :) Голямо БЛАГОДАРЯ на всички ви за помощта :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”