Питане за въздушна тръбичка Golf 4 1.6 sr

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
braveheart
Автомобил:
Двигател:

Питане за въздушна тръбичка Golf 4 1.6 sr

Мнениеот braveheart » Пон 19 апр 2010 18:57

Здравейте колеги :)
Ще ви помоля някой ако знае как се казва тази тръбичка оградена с червеното да ме светне, че моята са я лепили с изолирбанд и ме дразни така омотана :)
благодаря предварително
trybichka.PNG

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Питане за въздушна тръбичка Golf 4 1.6 sr

Мнениеот rudoni » Пон 19 апр 2010 22:07

тръбичка за вентилация на картера.през нея се изсмукват газовете отделяни в картерното пространство,за да не се повишава и изхвърля част от маслото и за подобряване на екологията чрез изгаряне на тези газове.

Потребителски аватар
braveheart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот braveheart » Пон 19 апр 2010 22:59

благодаря за отговора, утре ще си я поръчам ако е евтина или ще взема един маслоустойчив маркуч и ще видя какво ще стане с две скоби, че много ме дразни тиксото пък не ми се цашаше

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 20 апр 2010 0:04

няма оправия тая тръбичка-мисля че е едно цяло с целия гофриран маркуч.Пък и най-вероятно е счупена и посплескана.Остави си я така да не тръгнат оборотите да танцуват

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Вто 20 апр 2010 0:16

От друга страна, щом пита, значи може да е отделна тръбичка. По-добре да се оправи, и да заиграят оборотите, веднага ще отстрани проблема. А иначе, ако всяка тръбичка при спукване се омотава, накрая пак ще заиграят оборотите и ще падне голямо чудене. (Всяка неизправност се отстранява възможно най-скоро! :012: )

Потребителски аватар
van405975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van405975 » Вто 20 апр 2010 7:52

braveheart написа:благодаря за отговора, утре ще си я поръчам ако е евтина или ще взема един маслоустойчив маркуч и ще видя какво ще стане с две скоби, че много ме дразни тиксото пък не ми се цашаше

Колега ако намериш нова пиши от къде си я купил и за колко,че и моята е цялата в масло.:banghead:

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Вто 20 апр 2010 9:20

въпросната тръбичка е масов проблем при този мотор 1.6SR явно, понеже и на моя беше лепена с изолирбанд, но въпреки това накрая взе и да избива масло, и в един светъл ден се вбесих, отидох до Юнитрейд и се сдобих с нов маркуч с въпросната тръбичка срещу "скромната" сума от 97 лв :banghead: След това ми направи впечатление, че старата "тръбичка" беше от пластмаса, а на новия маркуч същата беще направена от гума и хваната със скоби. Така че, ако можеш да адаптираш нещо колега, така. Иначе не мисля, че се продава отделно тръбичката...

Потребителски аватар
van405975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van405975 » Вто 20 апр 2010 9:29

chinadracon написа:въпросната тръбичка е масов проблем при този мотор 1.6SR явно, понеже и на моя беше лепена с изолирбанд, но въпреки това накрая взе и да избива масло, и в един светъл ден се вбесих, отидох до Юнитрейд и се сдобих с нов маркуч с въпросната тръбичка срещу "скромната" сума от 97 лв :banghead: След това ми направи впечатление, че старата "тръбичка" беше от пластмаса, а на новия маркуч същата беще направена от гума и хваната със скоби. Така че, ако можеш да адаптираш нещо колега, така. Иначе не мисля, че се продава отделно тръбичката...

А тя отделя ли се от мъркуча или е едно цяло?

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Вто 20 апр 2010 9:56

Новата се отделя, старата беше просто част от маркуча и явно там е проблема... затова и се цепят явно..

Потребителски аватар
braveheart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот braveheart » Вто 20 апр 2010 17:50

hitman0013 написа:няма оправия тая тръбичка-мисля че е едно цяло с целия гофриран маркуч.Пък и най-вероятно е счупена и посплескана.Остави си я така да не тръгнат оборотите да танцуват

По обяснения не ми я намериха и се наложи да закарам колата.
51 лева струва в един магазин цялото заедно с въздуховода след което направих кръгом и ще се ориентирам към масло устойчив маркуч и скоби.
Светнаха ме че на някакво ауди доставяли подобна тръба струвала 300 и корем ме заболя, тия търговци въобще не знаят как се вадят пари, аман от надценки.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”