Проблем с бензиномер,Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stembata
Автомобил:
Двигател:

Проблем с бензиномер,Голф 2

Мнениеот stembata » Вто 23 фев 2010 18:22

Здравейте колеги :) !
Преди около месец,повреме на големите студове бензиномера ми нещо се развали!Колкото бензин да има,стрелката отива до първата бяла чертичка и до там!Дори не влиза и в червеното.
Преди околко два,три дена отварях резервоара и гледах подкачващата помпа,по-точно потенциометърчето.Всичко ми се видя нормално.
Помпата като е извадена от резервоара и настроя с рака поплавъка в дадено полужение всичко си отчита на таблото.Слагам в резервоара и не отчита,стрелката отива до първата бяла чертичка и забива :shock
Купих друга помпа(втора употреба),слагам всичко добре,отчита си,но след 15 мин. старата песен на нов глас.Пак не иска да се качва,стига до първата бяла чертичка и спира :roll:
И пак с новия бензиномер изваден от резервоара, свързан местя поплавъка с ръка всичко перфектно.Слагам и не работи пак :?: :?: :?:
Голфа е 1,6 PN,1990г.,ако има значение :)
Благодаря предварително :beer :bowdown

Последна промяна от stembata на Нед 25 юли 2010 9:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Re: Проблем с бензиномер,Голф 2

Мнениеот butsefal » Вто 23 фев 2010 20:30

може би да изспамя но така като чета ме навежда на мислълта че имаш нещо в баката (клечка или някакъв проводник набутан в баката и подпира поплавъка да се качва нагоре, замисли се дали не си губил нещо вътре в баката, като например маркуч(ако си точил бенз) или ако някой се е мъчил нешо да ти краде бенза ... А е напълно възможно и просто някой идиот да ти е пуснал нещо в резервоара, но друго което да е възможно не се сещам.
ПС. земи за всеки случай да си провериш проводниците дали са оголени някъде и да не контактуват добре (да се губи тока) огледай ги от капачката за резервоара до таблото.

Потребителски аватар
stembata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stembata » Сря 24 фев 2010 21:31

butsefal написа:може би да изспамя но така като чета ме навежда на мислълта че имаш нещо в баката (клечка или някакъв проводник набутан в баката и подпира поплавъка да се качва нагоре, замисли се дали не си губил нещо вътре в баката, като например маркуч(ако си точил бенз) или ако някой се е мъчил нешо да ти краде бенза ... А е напълно възможно и просто някой идиот да ти е пуснал нещо в резервоара, но друго което да е възможно не се сещам.
ПС. земи за всеки случай да си провериш проводниците дали са оголени някъде и да не контактуват добре (да се губи тока) огледай ги от капачката за резервоара до таблото.

Колега едва ли ще има нещо изтървано в резервоара,но пак ще проверя!И кабелите ще проверя за всеки случей :wink:

Потребителски аватар
stembata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stembata » Съб 27 фев 2010 15:51

Колеги никой ли не може да помогне?
Много е лошо да не знаеш колко бензин имаш :(

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 27 фев 2010 16:49

колега от написаното по горе ме навежда до хлабава връзка,щом и друга помпа с поплавък си сменил и пак е същото провери буксичките почисти ги, ако не си го направил вече де

Потребителски аватар
stembata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stembata » Съб 27 фев 2010 20:47

zdravko_jett написа:колега от написаното по горе ме навежда до хлабава връзка,щом и друга помпа с поплавък си сменил и пак е същото провери буксичките почисти ги, ако не си го направил вече де

Колега буксата съм я почистил,а за кабелите,чакам малко да се пооправи времето и да ги прегледам,защото мисля,че там ще е проблема :roll:

Потребителски аватар
stembata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stembata » Вто 20 апр 2010 14:24

Проблема засега се оправи от самосебеси :shock
Поздрави.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”