Трябва ли да свалям скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
AsCoLeXuS
Автомобил:
Двигател:

Трябва ли да свалям скоростна кутия

Мнениеот AsCoLeXuS » Сря 21 апр 2010 22:48

....

Последна промяна от AsCoLeXuS на Съб 17 мар 2012 5:46, променено общо 1 път.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Трябва ли да свалям скоростна кутия

Мнениеот Zlobomir » Сря 21 апр 2010 23:04

Малко семерингче на пръта, който минава през цялата СК и отцепва съединителя. Или семеринга на коляновия вал, но и за двете трябва да сваляш. И то побързай, докато съединителят не се омазни и запали. Но ако е вече износен, карай си, като следиш нивата на маслата, и после направо нов комплект с притискателен диск и двата семеринга. Предвид цената за работа/трудът, който трябва да положиш, няма смисъл сваляне само за семеринг, аз даже вече съм решил на всяка смяна на съединител да сменям и двата.

Потребителски аватар
Пайо01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Пайо01 » Сря 21 апр 2010 23:10

То така се прави :да: Около 20 кинта се оскъпява цЕлата раЛта mhihi

Потребителски аватар
AsCoLeXuS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AsCoLeXuS » Сря 21 апр 2010 23:11

Zlobomir написа:Малко семерингче на пръта, който минава през цялата СК и отцепва съединителя. Или семеринга на коляновия вал, но и за двете трябва да сваляш. И то побързай, докато съединителят не се омазни и запали. Но ако е вече износен, карай си, като следиш нивата на маслата, и после направо нов комплект с притискателен диск и двата семеринга. Предвид цената за работа/трудът, който трябва да положиш, няма смисъл сваляне само за семеринг, аз даже вече съм решил на всяка смяна на съединител да сменям и двата.
Не аз съм минал 10 км от както тече и съединителят си е перфектен, имам и друг въпрос от както купих колата си имаше следния проблем както си работи на място и през 1-2 мин се чува леко почукване за 2 секунди и двигателя се тресе и звука се променя след това пак се оправя и днес като свалих ламаринката между двигателя и скоростната кутия се чуваше от скоростната кутия това почукване последвано от треперене на двигателя никой до сега незнае какво е един приятел със Голф 3 90 коня ТДИ от време на време имал същия проблем при мен е през 1-2 мин.

Потребителски аватар
Пайо01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Пайо01 » Чет 22 апр 2010 1:06

:bishop Направо сменяй кутията.Като я свалиш че разбереш :lupe

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Чет 22 апр 2010 21:42

Дам, може и да е сдала, ако си рейсър. Няма да е първата за която чувам. И може би защото е останала без масло. А ти си карай по 10 км без проблем, и в най-неподходящия момент ще се потроши, тогава пътна помощ, нова кутия, масло...

Потребителски аватар
AsCoLeXuS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AsCoLeXuS » Чет 22 апр 2010 22:07

Днес ходих до двама различни майстора и казаха, че маслото не влиза в съединителя а минава покрай него нямам как да се омасли то не е някакъв сериозен теч а само сълзи проверихме за масло в кутията има си всичко е наред в събота ще сваля кутията за да сменим семеринга и ще погледнем и другите неща.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Чет 22 апр 2010 22:12

Принципно да, не стига. Но аз лично свалих от личната ми кола запален и омаслен съединител. :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”