Здравейте, колеги,
Имате ли идея какъв би трябвало да ми е разхода градско/извънградско.. по книжка и в действителност?

Разход на Голф 3 GT 1.6 (101) 1995 Комби
- GOLF_GT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Разход на Голф 3 GT 1.6 (101) 1995 Комби
snowman написа:Здравейте, колеги,
Имате ли идея какъв би трябвало да ми е разхода градско/извънградско.. по книжка и в действителност?
Колега заеби книжката и да си говорим реално.Моя в София ми лапа 11-12 като отбележа че не съм от състезателите,говоря за бензин-газова нямам и не мисля да слагам.Извън градско зависи от скороста,пробвал съм го със 90 км/ч и тогава ми дава 6.8,с 120 отива на 7.5-7.8,а от там нагоре зависи колко ти е тежък крака.

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тоя разход е доста голям, аз си мислех, че този мотор трябва да харчи по-малко от 1.8АБС 90коня.
На мен ми дава разход в момента като е топлото под 10литра пък не карам като пенсионер, а може и още да падне разхода, само зимата ми е качвало над 12литра, като карам на къси разстояние.
А извънградско дава 6 литра миналата седмица минах към 320км с 21литра при положение, че бяхме трима човека в колата и карах с 110-120км/ч средно, на места опъвах и до 170км
Давал съм и към 8литра, само че карах като платноходка, но попчинип градско е доста разтегливо понятие.
На мен ми дава разход в момента като е топлото под 10литра пък не карам като пенсионер, а може и още да падне разхода, само зимата ми е качвало над 12литра, като карам на къси разстояние.
А извънградско дава 6 литра миналата седмица минах към 320км с 21литра при положение, че бяхме трима човека в колата и карах с 110-120км/ч средно, на места опъвах и до 170км
Давал съм и към 8литра, само че карах като платноходка, но попчинип градско е доста разтегливо понятие.
- GOLF_GT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niikoo_1 написа:Тоя разход е доста голям, аз си мислех, че този мотор трябва да харчи по-малко от 1.8АБС 90коня.
Колега няма как да харчи по-малко от 1.8 според мен.А този разход на моя дето съм го писъл не е 100%-ов понеже съм писъл стойностите които ги показва компа на голфа,а там сами знаете че разхода е моментен.Но аз карам по-вече градско и тук във София си гори доста няма кво да се заблуждаваме.Тръгнеш спреш,къси разтояния,палиш гасиш,ЗАДРЪСТВАНИЯ КАТО В ИСТАНБУЛ,е как няма да гори тогава?

- GOLF_GT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
evgenyh написа:градско: 8 - 11л. - обикновенно тотал за мес. ми е м/у 8.5 и 9.5 - много рядко е над 10![]()
извънградско: 6 - 6.5-6.8 не повече![]()
...НО, това е с нормално каране без ребрене - аз не съм състезател
Колега "evgenyh",този разход 6 - 6.5-6.8 за извънградско при каква скорост го постигаш,говорим за бензин нали?

-
- Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
- Двигател:
аз MFA-то не го гледам защото не му вярвам, но разхода в горенето извън града и в града е огромна
един път го засичах на бензин - за 10 лева (или около 5.50 л.) изминах 50 км. само в града в началото на пролетта. с 10 лева газ (или около 12л.) изминавам повече от 85 км. пак само градско
ама пак ви казвам има си каране и каране, така че е много относително... по принцип най-правилно е ,че гори колкото му сишпеш.... на мен досега нищо не ми е върнала
всъщност винаги ми е било интересно ,какво са целяли да постигнат ВАГ с този двигател - 1.6 101 к. ?
п.п. забравих да отбележа ,че говоря за версията на Голф която НЕ е комби

ама пак ви казвам има си каране и каране, така че е много относително... по принцип най-правилно е ,че гори колкото му сишпеш.... на мен досега нищо не ми е върнала

всъщност винаги ми е било интересно ,какво са целяли да постигнат ВАГ с този двигател - 1.6 101 к. ?

п.п. забравих да отбележа ,че говоря за версията на Голф която НЕ е комби

голф 1.8 ADZ комби с АГУ
градско на газ 10-11-12
извънградско много зависи, къде зареждаш. Уикенда на отиване около 10/100, скорост около 90-120 с трафик в планината, не съм карал по магистрали. На връщане 8.5, по-малко изпреварвания пак през планина и същата скорост. Пробег общо от 600км с планинско изкачване 5 човека и багаж.
Според МФА-то на отиване 8.8, на връщане 7.3 ... незнам на какво се дължат огромните разлики м/у отчетеното и реалното
градско на газ 10-11-12
извънградско много зависи, къде зареждаш. Уикенда на отиване около 10/100, скорост около 90-120 с трафик в планината, не съм карал по магистрали. На връщане 8.5, по-малко изпреварвания пак през планина и същата скорост. Пробег общо от 600км с планинско изкачване 5 човека и багаж.
Според МФА-то на отиване 8.8, на връщане 7.3 ... незнам на какво се дължат огромните разлики м/у отчетеното и реалното

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”