Няколко проблема с моя Голф 3 1.6 моно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gutchisu
Автомобил:
Двигател:

Няколко проблема с моя Голф 3 1.6 моно

Мнениеот gutchisu » Нед 25 апр 2010 16:42

Здравейте, колеги! Като запаля голфа и от към двигателя се чува някакъв звук на стържене и като го форсирам се чува по силно, нещо такова "жжжжшшшш" :). Възможно ли е да е от ролки/ремъци? Друг проблем е че като е студена вдига високи обороти 1200+ и като се затопли падат малко до 1000 но топла или студена оборотите на празен ход постоянно се менят и когато я форсирам не вдига веднага оборотите а се "замисля" и точно в този период на "замисляне" се чува някакво издишане. Също и при максимално завъртане на волана на ляво/дясно оборотите веднага падат. Както и ако завивам и натисна спирачка кормилото притрисва. Дано ме разберете какво искам да кажа щото аз не разбирам и това е което мога да обесня. Ако може да ми кажете какво евентуално трябва да се смени/прегледа ще съм ви много благодарен :да: .
Поздрави!

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Няколко проблема с моя Голф 3 1.6 моно

Мнениеот Zlobomir » Пон 26 апр 2010 2:49

1. Ремък за алтернатора. Защото ако ангренажния издава такива звуци се съмнявам да работи. Износен или разхлабен. Ипи просто ремък/шайба опира някъде. Кога смени ремъците, записа ли километри?
2. и 3. С повече късмет, е един проблем, засмуква въздух през обезвъздущаването на серво помпите.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пон 26 апр 2010 10:33

а ГАЗ имаш ли...

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пон 26 апр 2010 11:44

Някоя от помпите си отива, звука както го обясни е на умиращ лагер. На студен мотор наи се чува. :wink:.Наи вероятно хидравличната, аз скоро патих еи така жжжшшшшшш-жжшшшшшш и накрая в едни села из дели ормана и изтече маслото брькнах с ножа отрязах ремька и стана два месеца карам без хидравлика, сутрин като стана малко ма понаболява гьрба ама е вьпрос на раздвижване.

gutchisu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gutchisu » Пон 26 апр 2010 16:22

Ремъци и ролки не съм сменял. Преди 15000км при оглед ми казаха че са наред. Колата е на бензин не е слагана газова.
Ето тук http://rapidshare.com/files/380440601/______________________18.mp4.html записах как ръмжи двигателя и като давам гас се чува това издишане. Дано не е някой сериозен проблем...

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 26 апр 2010 22:59

За мен е ремък, появява се при форсирането... На записа може би звучи по-приглушен. :roll: Провери го, при натискане с умерена сила с палеца на ръката по средата между вала и алтернатора (абе между двете най-отдалечени шайби в общия случай), трябва да потъва не повече от 5 мм или 2 мм при нов ремък. Много натегнат ремък износва лагерите! Даже нищо не ти пречи да запомниш натягането и да го откачиш за тест, за 10 секунди двигателят няма да прегрее без помпа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”