Благодаря ви предварително !
Теч на антифриз , Голф3 ABD
Теч на антифриз , Голф3 ABD
Здравейте ! Преди 2-3 месеца забелязах , че колата ми губи охладителна течност и като я поогледах и разбрах , че изтърва от водния фланец ( тройник - както вие го наричате , но при мен е шесторник или седморник не помня
, но както и да е , разбрахте ме за кое ви говоря,колеги ) и сега обаче пак гледам , че от там продължава да си капе , а от много скоро забелязах , че и от другаде има теч , според един майстор от водната помпа , и както сами разбирате ако тръгна да сменям .....
много пари са това ... или поне за мен , и въпроса ми е може ли да се спре този теч или по-правилно течове , защото те са не един , а два , с някаква добавка , и ако ДА , кажете с коя , какви такива добавки сте използвали , от кои сте доволни и от кои не .
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Теч на антифриз , Голф3 ABD
не слагай никакви добавки за запушване.ще се наложи да смениш нещата.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Този шесторник е около 20 лева по спомен. А помпата към 60.
Само със смяна ще се оправят
С добавки може да си създадеш други проблеми, като няма гаранция че ще си решиш тези.
Само със смяна ще се оправят
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
пластмасата е 25-26 лв. в порше.в ауто+ на топран са по 7-8 лв.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И задължително преди да монтираш тройника притрий и пластмасата и главата на мястото на сглобката със шмиргел камъче / от годините стягане алуминия поддава , получава се неравна повърхност и има вероятност от недобро прилепване и нов теч /
Водния фланец ви казах , че съм го сменил преди 2-3 месеца , знам че е 25 лв , и като казах на майстора и той ми каза : Ооо те тез от 20-30 лв са евтини ментета ве батка , върви си намери за 50-60лв и си реши проблема !
а дори и 20-30 лв да е , и помпата и тя е към 40-50 лв , отделно за труд , отделно и антифриз и к'во стана то ... 100 кинта ги минавам нали

а дори и 20-30 лв да е , и помпата и тя е към 40-50 лв , отделно за труд , отделно и антифриз и к'во стана то ... 100 кинта ги минавам нали
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Мисля че помпата е направена да протече преди да се счупи. Не знам дали ще успееш да спреш теча от там с добавка, но помпата обтяга ангренажния ремък и ако стане нещо с нея може да си създадеш повече неприятности. Отделно добавката може да запуши някой от радиаторите - водния или на парното, които също не са много евтини.
Все пак избора си е твой
Все пак избора си е твой

Ясно , благодаря на отзовалите се колеги . Избора естествено , че си е мой , но исках преди да направя своя избор първо да проуча как стоят нещата 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”