Лоста за предавките...
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
Лоста за предавките...
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 15:58, променено общо 1 път.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 16:00, променено общо 1 път.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лоста за предавките...
vw_golf_2_Memphis написа:Предполагам че нещо се е износило.Проблема не е точно проблем ама ме дразни.Като хвана лоста и го повдигна право нагоре се мести около 1см.Махнах маншона и видях че най отдолу на лоста има нещо като метална сфера която се повдига.
Защо се мести така нагоре надолу?И съответно как да отстраня този проблем?
нищо не ти се е износило-занимаваш се с глупости.
това движение е необходимо за включването на задна-надолу за да преодолее едно прагче което механично разделя задна от първа.
а нагоре защото лоста трябва да има някаква игра за да не изпокривиш или изпокъртиш щангичките предаващи движенията към кутията.
остави го на мира.
Лоста на скоростите в купето е монтиран на ябълковидна сглобка, която с времето се износва. Аз лично на моя Голф я смених преди 2 месеца. Новата струва 15-20 лева, а за работата си трябва канал. Ако блокиращия палец и пластината, които пречат да се превключва задна вместо първа са си наред и въпреки това влиза задна, тогава със сигурност ябълката е за смяна. За смяната виж упътването на Haynes, но ще трябва да свалиш още и гърнетата и кутията отдолу под лоста.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе какво се оплакваш от скоростите?
Аз съм също с 2-ка 1.6 и при мен лоста се движи свободно във всички посоки с по половин метър
Ама хич не ми пречи
Скоростите си влизат без проблем, въпреки че първа и втора влизат с едно типично щракане все едно е спортна скоростна кутия
Но пък някой като седне на Голф-а и не е карал преди такова нещо и напрво се плашат от скоростния лост
Чувам само реплики от сорта - "Аууу това нормално ли е така да се джурка??" и други такива 

Но пък някой като седне на Голф-а и не е карал преди такова нещо и напрво се плашат от скоростния лост

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”