Здравейте, купих си голф 3 гти 115 к.с. с газова уредба и си беше с гръмнал дебитомер. Казах си Ок ще го сменя, но после като разгледах форума разбрах, че дори да го сменя, пак ще гръмне.
Въпроса ми е има ли решение на този проблем точно и ясно казано какво да се направи ?
Ако не да си сменя дебитомера и да си карам на бензин ... с тия гърмежи ще е все едно си сипвам бензин. Ако имате др. въпроси ме питайте ще обясня ,че прочетох форума и не_разбрах да има решение ?
проблем с дебитомера голф 3 гти 115 к.с.
Re: проблем с дебитомера голф 3 гти 115 к.с.
Привет,колега!и аз съм с същия голф-ADY!и аз страдах с тези гърмежи-но 1 год без проблем вече(с обикновенна газ съм)!съветвам те първо да отидеш при опитен газаджия и да да огледа всичко-свещи,кабели,дистр капачка,палец,компресия на двигателя и най вече дали от някъде не си взима въздух-кутия възд филтър,тръба въздух,вакууми-за сервото също!после-да ти направи настройката на газта-ДА НЕ Е БЕДНА сместа,а да ти гори нормално!Ако продължават гърмежите,то тогава най вероятно диаметъра на плочката не е подходящ за този двигател(клапите на малкия gti се затварям малко по късно)
- maikalcho
- Автомобил:
- Двигател:
слагаш газов инжекцион и решаваш проблема, 10.5 ми гори градско със същия мотор за гърмежи и дума да не става 

И аз това мисля! Ще продам тази пък колкото дават толкова и ще карам времено на бензин, то сега ми харчи 14 гас градско и ми се струва,че и на бензин ще стъпи на около 20 лв. Не знам колко точно гори
- maikalcho
- Автомобил:
- Двигател:
малко повечко ще гори на бензин ама поне ако сложиш скоро инжекциона няма да имаш никакви проблеми 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
b4ssGTI, най-евтиния вариант е да си монтираш една наистина качествена кихалка и да забравиш за проблема.
това с кихалката не е решение на проблема!Просто си огледай колата и си реши проблема-както казах от 2 год сам с обикновенна газ и дертове нямам!а когато имах гърмежи-повярваи цялата кутия ставаше на цвете-кихалката е ефективна за малки гърмежи!
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
3115 написа:Привет,колега!и аз съм с същия голф-ADY!..
Само не видях, къде пише че е ADY, защото 115-ките са таман 4.. но явно съм назад с гледането на карти аз
Та по темата - карам 2Е с обикновена газова и за сега проблеми с дебитомер нямам - номера е редовно да се следи състоянието на компонентите по запалителната и газова система - най-вече свещи, кабели, капачка, филтри - газови, въздушни, и мембрани на изпарителя Re: проблем с дебитомера голф 3 гти 115 к.с.

Последна промяна от 3115 на Вто 10 апр 2012 21:41, променено общо 1 път.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
3115 написа:...
Няма да се засягаш колега
Но най-малкото електроники, инжекции, колектори, дебитомери, на 2Е и ADY са различни - просто информативно -
Добрин Бурджиев
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте имам голф 3 гти 115коня 2.0 мотор, имам проблем с оборотите . Когато нее пуснат климатроника оборотите варират от 400- 1200, а когато го пусна от 200-2000, даже ми гасне колата понякога. Въпроса ми е проблема от дебитомера ли е или от стъпковото моторче?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”