проблем с ел.огледала
проблем с ел.огледала
колеги дайте някакъв савет лявото огледало е мудно и неще да се завърти докрая в зададената му посока.Интересува ме също и как се маха самото стакло от стойката.благодаря предварително 

-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: проблем с ел.огледала
Не си споменал за каква кола става въпрос.При "BORA" и "GOLF"4 мисията е почти невъзможна.Стъклото е девело само 2мм. и е залепено в/у тънка пласмаса.Захванато е с 8 крачета разположени по окръжност в центъра на огледалото.Моето го извадих след като беше счупено и огледалото и корпуса.Мисля ,че в ЕТКА се споменаваше за някакъв специялен инструмент(пластина),но не е показано как изглежда.Нямам никаква идея как може да се бръкне там и да се натиснат едновременно 8-те крачета.Новото огледало~25лв.-Тайван,а целия механизъм над 130лв.Самите крачета се захващат към механизма с моторчетата и ако нацелиш някое-отиваш към нов механизъм.
- gigavanko
- Автомобил:
- Двигател:
Свалянето не е трудно. Мисля че в youtube имаше клип как става. Първо го даваш в крайно положение (независимо в коя страна) и с нещо тънко като нож примерно го подхващаш от другата страна и напъваш ЛЕКО докато подаде. После същото се повтаря и от другата страна. Един съвет да ти дам, инструмента с които ще боравиш го увий в изолирбанд да не отчупиш от огледалото някое парченце като напъваш.
Това се отнася за Г4 и Бора.
Това се отнася за Г4 и Бора.
извинявайте става въпрос за голф 3.напънах го леко и се махна проблема в мотор4ето е 4е стига до едно положение и спира да се мести огледалото но мотор4ето върти.и др останових мислех си 4е огледалата със подгрев а кабелите вътре са изолорани,демен някога е имало.някакви идеи как да я възобновя тази екстра 

- gigavanko
- Автомобил:
- Двигател:
Ами виж дали идва напрежение до тях като пуснеш нагревателя на задното стъкло (ако нямаш отделно копче за подгрев на страничните огледала, не знам при теб как е) и ако има значи търсиш огледало с подгрев, другото е plug & play.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”