Спирачки на Голф 2 87-ма година

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stambo89
Автомобил:
Двигател:

Спирачки на Голф 2 87-ма година

Мнениеот stambo89 » Сря 28 апр 2010 13:22

Имам въпрос относно спирачната система на голф 2 от 1987-ма година.Голфа ми е 1.3 и се интересувам как да си сменя сам спирачния цилиндър на единия барабан отзад(имам някаква представа но ако може някой който се е занимавал да каже как става за да сам сигурен).Другия ми въпрос е как става обезвъздушаването на спирачната система след като сменя цилиндъра,в какъв ред и със какъв ключ се обезвъздушава на този модел голф.Предварително благодаря за оказаната помощ,разчитам на вас защото някой от вас са го правили неведнъж и могат само да помогнат,не и да навредят ! :)

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Re: Спирачки на Голф 2 87-ма година

Мнениеот djshomi » Сря 28 апр 2010 14:39

Сваляш капачката на барабана, отвиваш лагера ,повдигаш коносния клин през дупка на болт за джантата , вадиш барабана , откачаш жило ръчна, махаш накладки, отвиваш трабичката като предварително си я напръскал с вд за да падне ръждата ,двата болта на цилиндърчето махаш И по обратният ред като лагера се стяга до край и после връщаш м/у 3/4 до 1,2 и слагаш нова грес.Смени си и двете цилиндърчета че на новото може да не е същият обем , и ще има разлика в ловенето.Остави да истече спирачната течност ако не си я сменял близките 2 години.Обезвъздушаването става задно дясно ,задно ляво, предно дясно, предно ляво на запалена кола.

stambo89
Автомобил:
Двигател:

Re: Спирачки на Голф 2 87-ма година

Мнениеот stambo89 » Сря 28 апр 2010 14:55

Мерси много за информацията ! :) :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”