Здравейте, колеги.
Търкалям един Голф 3, 1.6 бензин
Преди малко ме остави на бензиностанцията. До сега си палеше нормално и в следващият момент - нулево въртене. Ток си има, а и акумулатора е чисто нов. Предполагам е стартера. Как мислите? Странното е, че умря изведнъж, без никакви признаци.
Въпросът ми е: колко идва един нов, може би не оригинален,но читав и по-важното: колко биха ми взели за смяната му. (че миналата седмица ме изгърбиха с 80 кинта за смяна на задни тампони на носачите).За в София става въпрос.
Благодаря ви предварително.
Проблем със стартера
- graffitiman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем със стартера
Здравей,
Точно така си отива стартер, но можеш да го пробваш с директно подаване на ток, стига да е на удобно място. Има ли ток на свещите? Пали ли с бутане? Може да е соленоида му, четки и/или втулки, или колектора да трябва да се почисти, рядко е непоправимо. Провери да не се народнява отнякъде, за клеясали връзки. Много по изгодно е да се ремонтира, защото е по-евтино и знаеш що за част връщаш в колата.
А цената от 80.00 лв работа за тампони не е висока, но те разбирам какво имаш предвид, щом си сменял само задни.
Точно така си отива стартер, но можеш да го пробваш с директно подаване на ток, стига да е на удобно място. Има ли ток на свещите? Пали ли с бутане? Може да е соленоида му, четки и/или втулки, или колектора да трябва да се почисти, рядко е непоправимо. Провери да не се народнява отнякъде, за клеясали връзки. Много по изгодно е да се ремонтира, защото е по-евтино и знаеш що за част връщаш в колата.
А цената от 80.00 лв работа за тампони не е висока, но те разбирам какво имаш предвид, щом си сменял само задни.
Последна промяна от Zlobomir на Пон 26 апр 2010 22:54, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, не бързай да сменяш стартер възможно е да не е от него. Пробвай дали ще запали колата на скорост! Ако запали значи е от него, но ако не запали значи проблема ти е от друго място...Да не си оставял бензиновата помпа без бензин, щото и те правят мизерии!?
Какво е общото между помпата и въртенето на стартер, нека колегата докладва за резултата от бутането. 
- graffitiman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Блгагодаря ви много за бързите отговори.
Ами първо: не съм пробвал с бутане, нямаше много къде, а и си мислех, че щом изобщо не върти няма да стане, но може и да пробвам утре. Като отворих капака и миришеше на изгоряло, като от късо. Преди 2-3 седмици сменяхме...една ..бубина ми се ще да кажа, но не съм разбирач (едно кубче 10/10/10, точно под шоферската чистачка се пада, долу, регулирало тока, но както казах..няма ме много в тая сфера) Та тогава пак така ме остави, точно преди път беше, смениха го с нов и си тръгна колата. Тогава обърнаха внимание и на стартера,че нещо не бил много в час, но казаха, че има още хляб в него. Явно е имало като за 3 седмици;) Ако е той де..
Лошото е,че нямам кука за отпред, та и това трябва да търся..абе тва старите трошки не са си работа..
Както и да е, идеята ми беше колко горе-долу би ме ударил в джоба тоя ремонт: ако може да се ръчне стартера и да се поправи (но едва ли), ако трябва да се взима нов - каква цена да очаквам и за смяната колко ще ми дръпнат...Да си знам, ако е над 100 кинта я забутвам до нас и по-нататък ще я кърпя;)
Благодарско пак!
Ами първо: не съм пробвал с бутане, нямаше много къде, а и си мислех, че щом изобщо не върти няма да стане, но може и да пробвам утре. Като отворих капака и миришеше на изгоряло, като от късо. Преди 2-3 седмици сменяхме...една ..бубина ми се ще да кажа, но не съм разбирач (едно кубче 10/10/10, точно под шоферската чистачка се пада, долу, регулирало тока, но както казах..няма ме много в тая сфера) Та тогава пак така ме остави, точно преди път беше, смениха го с нов и си тръгна колата. Тогава обърнаха внимание и на стартера,че нещо не бил много в час, но казаха, че има още хляб в него. Явно е имало като за 3 седмици;) Ако е той де..
Лошото е,че нямам кука за отпред, та и това трябва да търся..абе тва старите трошки не са си работа..
Както и да е, идеята ми беше колко горе-долу би ме ударил в джоба тоя ремонт: ако може да се ръчне стартера и да се поправи (но едва ли), ако трябва да се взима нов - каква цена да очаквам и за смяната колко ще ми дръпнат...Да си знам, ако е над 100 кинта я забутвам до нас и по-нататък ще я кърпя;)
Благодарско пак!
Много е деликатно да оценяваш чужд труди то с неизвестно качество. Четките и втулките са относително евтини, ох примерно до 20 лв, но е добре да се смажат втулките и венеца на маховика с една специална грес за това, с цвят на меланж. Струваш ми се наблюдателен, така че можеш да се справиш и сам с ремонта, запиши си кой проводник къде е свързан и процедирай.
Това, което са ти сменили преди време, прилича на комутатора. Но имаш ли искра на свещите, е наред. Куката за отпред трябва да е зад тапа на ?лява? резба.
Това, което са ти сменили преди време, прилича на комутатора. Но имаш ли искра на свещите, е наред. Куката за отпред трябва да е зад тапа на ?лява? резба.
- graffitiman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пак мерси много. Ще видим какво ще стане днес. След малко отивам да се боря;)
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
втулките,ми излезнаха около 4лв(купих4 бр)попитах и мом4ето в магазина как вървят цените каза ми само за четки е околло 7 8лв(приспояват се което е по евтиния вариянт) и четкодържател на 24лв, а на менен майстора който ми правеше стартера ме обруси с 40лв,приспояване на четки,сменяне на една втулка задната(понеже другата е в кожуха) и 10лв за работа при положение че не е свалял стартера от колата viewtopic.php?f=5&t=162543&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%B2%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%82%D1%82%D0%B0 ето ти линкче колега беше качвал снимки ако тръгнеш сам да ги сменяш
- Bucket
- Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
- Двигател:
По-пресен случай от това няма на къде...Вчера,на баща ми на колата 1,6 АБУ,работи всичко ок и в следващия момент не иска да запали.Акумулатора е чисто нов и още една индикация.Натискаш за стартер,чува се включвателя (силен звук от рода на "тък")но лапмпите на таблото почти не реагират,т.е. ток не стига до ротора.Свалихме стартера навън,подадохме му захранване и се оказа,че включвателя не прави контакт на силовата верига.Нов включвател за 32,50лв,целият стартер,смазан и почистен и е като нов
В магазина ми казаха,че предлагат рециклирани стартери за 150лв 

- graffitiman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хмм..
Успяхме с бутане да палнем. После се гъзнисваха около колата 2-ма, 3-ма майстори. И понеже момчетата, при които ходя не се занимават с токове и си имат друг колега, с който работят, та не знам какво ще излезе. Но вариантите били той да ми погледне стартера, да видим дали може да се фиксне, ако не - рециклиран за към 100- 120 + 40 кинта за труда за махане и слагане. Предложиха ми и един от блъснат Голф, който си бил отличник (уж) за 50 кинта. Но прецених,че по-добре да оправят моя или ако не става - рециклат. Не ми се ще след още някой месец да сменям пак.
Та така, ще видим довечера накъде духа вятъра.
Успяхме с бутане да палнем. После се гъзнисваха около колата 2-ма, 3-ма майстори. И понеже момчетата, при които ходя не се занимават с токове и си имат друг колега, с който работят, та не знам какво ще излезе. Но вариантите били той да ми погледне стартера, да видим дали може да се фиксне, ако не - рециклиран за към 100- 120 + 40 кинта за труда за махане и слагане. Предложиха ми и един от блъснат Голф, който си бил отличник (уж) за 50 кинта. Но прецених,че по-добре да оправят моя или ако не става - рециклат. Не ми се ще след още някой месец да сменям пак.
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
graffitiman написа:хмм..
Колега кви са тия суми за 200 лева си зимаш чисто нов стартер от ЕМК33.Цялостно рециклиране на стартера струва не повече от 50-60 лева, а за сваляне и качване да ти вземат 40 лева, баси майсторите аз моя си го свалям за 5 мин. точно...
salamaleikum написа:...Колега кви са тия суми за 200 лева си зимаш чисто нов стартер от ЕМК33.Цялостно рециклиране на стартера струва не повече от 50-60 лева, а за сваляне и качване да ти вземат 40 лева, баси майсторите аз моя си го свалям за 5 мин. точно...
Zlobomir написа:"Много по изгодно е да се ремонтира, защото е по-евтино и знаеш що за част връщаш в колата."
- graffitiman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами и аз се хванах за главата, кви са тия цени дето ми обявиха, абе мани. Яд ме е,че са свестни момчетата, преди бяха и скромни, ама сега нещо много работа почнаха да имат и си вдигат цените до небето..
Както и да е: оказа се по-малка повредата и само с ремонт се разминах. Пича (от друг сервиз), който оправил стартера взел 10лв. , а мойте майстири - 40 за монтаж и демонтаж...айде стига!
Та за сега закърпихме положението, ще видим до кога;)
Мерси на всички за инфото
Поздрави
Както и да е: оказа се по-малка повредата и само с ремонт се разминах. Пича (от друг сервиз), който оправил стартера взел 10лв. , а мойте майстири - 40 за монтаж и демонтаж...айде стига!
Та за сега закърпихме положението, ще видим до кога;)
Мерси на всички за инфото
Поздрави
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”