От барабан на диск голф 2
От барабан на диск голф 2
Здравейте колеги интересува ме трябва ли да си купувам от GTI голф 2 заден мост за да съм с дискове отзад или има и друг вариант ?
-
Ka6iKa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: От барабан на диск голф 2
Моста като тръба само е същия и лагерите всичко друго е различно главини апарати дискове и ламаринени тасове
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
намираш си комплект дискове оси и спирашни апарати и ги монтираш,няма нужда нищо да преправяш,при мене жилото за ръчната от барабаните стана на сппирачните апарати,стават от Г23,пасат знам че стават също, лагерите от барабаните също стават на дисковете,има доста теми по форума
благодаря колеги за отделеното време , и се извинявам не видях да има теми
но защо си мисля че няма да намеря читав апарат за отзад а говорих доскоро с 1 приятелче той ми рече някаде 200лв щяло да ми излезе а тва са доста кинти
кажете вашето мнение 
Моето мнение е, че искаш да си сложиш таралеж в гащите:
1. Нефабрична спирачна система.
2. Проблема с уплътненията при ръчната и мръсотията, да отстранява се, но излиза че променяш нещо, за да го променяш, защото не е доизмислено.
3. Проблем с криви дискове.
4. Бих го приел, за визуален ефект при лети джанти, но работата на спирачката е да спира! А мога да отбележа, че първото ми возило, Москвич 412 (не е смешно, готов съм да споря с часове, че има силни страни), имаше 4 барабанни спирачки с широчина на барабана около 2х колкото на Джетата, и спираше забележително, при това преди да купим колата е била зверски претоварвана, предишният собственик дори се гордееше с факта, ресорите бяха шпригвани. Барабанните спирачки имат и по-голяма триеща повърхност. До преди година мислех и аз да сменям, но след отзивите се отказах.
1. Нефабрична спирачна система.
2. Проблема с уплътненията при ръчната и мръсотията, да отстранява се, но излиза че променяш нещо, за да го променяш, защото не е доизмислено.
3. Проблем с криви дискове.
4. Бих го приел, за визуален ефект при лети джанти, но работата на спирачката е да спира! А мога да отбележа, че първото ми возило, Москвич 412 (не е смешно, готов съм да споря с часове, че има силни страни), имаше 4 барабанни спирачки с широчина на барабана около 2х колкото на Джетата, и спираше забележително, при това преди да купим колата е била зверски претоварвана, предишният собственик дори се гордееше с факта, ресорите бяха шпригвани. Барабанните спирачки имат и по-голяма триеща повърхност. До преди година мислех и аз да сменям, но след отзивите се отказах.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Zlobomir, наплю на бързо дисковите,чудно защо ли във F1 не използват барабани,не че нещо ама и ладата е с по големи дискове отпред,и по големи барабани отзад,но не спира по добре от джетата камо ли сега като съм със дискови спирачки отзад спирането стана коренно различно,задните не блокират но в пъти по добре от преди, и визуален ефект не търся ,а по добри спирчки,които търси визуален ефект да си е прибере в гаража и да си е гледка, също освем диска да се изкривява барабан също се криви ако не вярваш ходи питай при стругар и ще ти каже,и до сега не съм чул човек да е доволен от барабани
Може би защото нямах база за сравнение, но скоро ще видим. Все пак отбелязвам, че във Ф1 има и други различия, а пък не сме ги въвели.
Както изтъкнах, в "гражданската автомобилизация" и конкретно в нашите условия няма скорости от 300 км/ч. Пътищата ни съвсем не приличат на писти ли аутобани.
А изкривяването на барабан е много по-трудно. Относно ефективното спиране, наистина лостовата система на барабанните накладки на Джетата е много по-добра спрямо Москвич (където беше едно двойно бутало за задно колело, две единични за предно?). Но пък на Москвича всичко е преизчислено, успявал съм да му блокирам и 4-те колела на асфалт, и то с прилични гуми. А това означава, че с усет може да се спре доста добре.
А изкривяването на барабан е много по-трудно. Относно ефективното спиране, наистина лостовата система на барабанните накладки на Джетата е много по-добра спрямо Москвич (където беше едно двойно бутало за задно колело, две единични за предно?). Но пък на Москвича всичко е преизчислено, успявал съм да му блокирам и 4-те колела на асфалт, и то с прилични гуми. А това означава, че с усет може да се спре доста добре.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
нали знаеш че задните не трябва да блокират,аз не карам градско със 100 или 200,но вчера попаднах в такава ситуация (истински случай) че ако нямах тези спирачки а бях като преди чисто си отнесох каката която ме засече(не ме видяли на) е до някъде е и късмет но с барабаните нямаше да мога да спра
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата за съвместимост на мостове пита,
вие на аутобани и Ф1 го обърнахте..
Мостовете са 1:1 ..разликата идва от стабилизиращата щанга само, но в твоя случай няма никакво значение!
А относно +/- на дисковете и барабаните...всеки може да си прецени кое
е по-добро в зависимост от това как и къде се кара колата..
вие на аутобани и Ф1 го обърнахте..
zdravko_jett написа:намираш си комплект дискове оси и спирашни апарати и ги монтираш,няма нужда нищо да преправяш,при мене жилото за ръчната от барабаните стана на сппирачните апарати,стават от Г23,пасат знам че стават също, лагерите от барабаните също стават на дисковете,има доста теми по форума
Мостовете са 1:1 ..разликата идва от стабилизиращата щанга само, но в твоя случай няма никакво значение!
А относно +/- на дисковете и барабаните...всеки може да си прецени кое
е по-добро в зависимост от това как и къде се кара колата..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”