клапа във въздушния филтер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
algerin
Автомобил:
Двигател:

клапа във въздушния филтер

Мнениеот algerin » Пет 12 май 2006 10:51

колеги как трябва да работи тази клапа нйа ваздушния филтер.заштото при мен кото е загрял двигатела клапата е затворила студения приток на въздух.така ли трябва да е и ли е повредена.дайте савет.имам голф3 1.6ми

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 12 май 2006 12:28

Или клапата ти работи на обратно :roll: или бъркаш студения с топлия въздух :wink:

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Re: клапа във въздушния филтер

Мнениеот CCCP_FAN » Пет 12 май 2006 13:08

algerin написа:колеги как трябва да работи тази клапа нйа ваздушния филтер.заштото при мен кото е загрял двигатела клапата е затворила студения приток на въздух.така ли трябва да е и ли е повредена.дайте савет.имам голф3 1.6ми

значи до колкото знам зад пласмасата в която ти влиза маркуча от филтъра трябва да има 2 маркуча тея маркуи са вързани за една би метална пластинка та тая пластинка като се нагрее/изтине пуска съответно топъл/студен въздух.При мене тая гжаджа е счупена и карам само на студен въздух ако не си перфекционист подпри си да ти е отворено за студения въздух и си карай зашото само топъл мисля че не е добре за инжекциона :roll:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пет 12 май 2006 14:55

Топлия идва от изпускателните колектори с една гъвкава връзка.Не е добре на загрял мотор да смуче топъл въздух оттам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”