Golf 4 или Seat Leon

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
M.KoBrEtI
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 или Seat Leon

Мнениеот M.KoBrEtI » Пон 26 апр 2010 11:28

Колеги как смятате дали сеата е добра алтернатива на голфчето. Става дума за дизели. Г4 1.9 ТДИ 101к.с. 2001 или Сеат Леон 1.9 ТДИ 110к.с. 2002 Като пари са еднакви. Като + на ФВ-то ми има ЕСП но е с по голям пробег. Сеатите с ЕСП се намират по-трудно :? Интересува ме сеата дали е здрав колкото голфа? Кое вози по добре? Голфа е помпа-дюза и ще има по скъпа поддръжка относно двигателя а при другите части как е положението?

Потребителски аватар
makaron
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf 4 или Seat Leon

Мнениеот makaron » Пон 26 апр 2010 11:56

Колега според мен голфа си е по добрия избор все пак сеата е автомобил който е копиран от голфа в смисъл че двигателят е фолксваген а помпа дюзата че е по скъпа за подръжка е по скъпа но издържа много като става дума за настъпване а иначе огледай колко голфове се карат и колко сеати и това може да ти подскаже кое е по качествения автомобил аз на моя нищо не съм му сменя само един маншон 12лв и една биалетка 15 лв това са ми разходите и естествено като го взех едно хубаво пълно обслужване! Успех в пазаруването и да качиш снимки да видиме какво си решил! :beer но все пак

:неграмотно

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 26 апр 2010 12:28

В случая бих взел Леона - заради двигателя. ПД 101кс е по-бавен (пробвал съм го), по-ситно и по-остро трака, по-скъп и най-вече рядък е... за 110ката се намират чаркове и по незнайни мазета, яде нафта всякаква и е хипер мега корав... още повече 2002г той си е мотор мечта ;) Колкото за колата, Леона има интериор директно взет от А3, а се говори че той бил по-безшумен от този на голфа, въпреки че за мен е много по-грозен :) Като окачване, корозионна защита и тн всичко е идентично. Някъде бях чел оплакване че била тънка ламарината на леона което е супер нереално внушение. По-нагоре четох и че голфа бил по-добър щото имало повече голфове... е горките хора с Поршета, сигурно са им много гадни колите ;)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пон 26 апр 2010 14:28

По-добрата е:
1. По-запазената от двете
2. Тази с по-евтино обслужване
3. По-евтината
4. Тази, в която се усетиш най-добре.

M.KoBrEtI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M.KoBrEtI » Пон 26 апр 2010 21:33

Мерси за информацията колеги. Аз пък бях чувал че окачванията не са на VW и затова сеатите возели по-меко. Ако обаче окачването е като на 4-ката, то значи возията ще е същата. За двигателя 110 коня има доста изписано, четох за проблемите с топлия старт и че някои колеги му слагат софтуер за автоматик за да се реши проблема. Чудя се обаче дали и 2002 все още го има този пробелм, дали от VW не са го решили с модификация на софтуера фабрично.
Наистина ПД-то е по рядко и няма толкова теми за да видя има ли хронични проблеми, а цените на обслужването му плашат :horror: сравнено с другия агрегат. Затова много се колебая, понеже масово се продават в несмко Г4 ПД 101к.с. а не ми се иска да "изневерявам" на марката :roll:

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Мнениеот sukito » Пон 26 апр 2010 22:00

Ами колега аз карам голф4 тди 110к.с., 2000г. е и проблема със топлия старт го няма, не е пипан от никой просто от хората от VW са премахнали проблема. Това ми го каза едно момче което е с доста добра репутация, не съм го измислил аз :Mr Green Fun

just_dance
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот just_dance » Пон 26 апр 2010 22:05

Все едно да питаш във форума на BMW, дали да си купиш OPEL ... :063: :screwy

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 26 апр 2010 22:47

//офф ОПЕЛ и БМВ имат общо? :screwy

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 26 апр 2010 23:38

Технически Голф 4 и Леон са идентични - двигатели, окачване... всичко.
Леона за мен е по-красивата кола и е готино че е по-рядко срещана, с голф 4ки се напълни много вече.
Аз от Голф 1.8Т минах на Леон 1.8Т и освен по-красивия дизайн на колата, интериора е по-качествен както казаха по-нагоре взет е директно от ауди А3, по-малко скърца и го няма досадния люпещ се слой по дръжките на голфа, който кара колата да изглежда много захабена.
Моя Леон вози по-добре от голфовете защото е с независимо окачване отзад вместо греда но това си е частен случах, когато и Леона е на греда возията е еднаква на двете коли, както и Голф с независимо окачване отзад вози по-добре от останалите.
Не малко предимство е че и кварталните джамбази и наркомани толкова не заглеждат Леона зашото е Сеат, за разлика от една по-лъскава Голф 4ка, каквото беше бившата ми и имах доста проблеми от такъв характер.

Последна промяна от MK4 на Вто 27 апр 2010 20:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Вто 27 апр 2010 20:23

Аз карам леон, ако ми се наложи да избирам пак, отново бих избрал леон.
По-красив е и за същите пари си е бъкан с екстри. А под капака са еднакви.

За ламарината съм си на мнение, че е тънка и не можете да ме убедите в обратното :? .

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Вто 27 апр 2010 20:51

аз бих взел Леон-а,по ми харесва на външен вид,пък и всеки 2-ри вече е с 4-ка! :beer лично мнение :да:

Потребителски аватар
DiMiTaR_k
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот DiMiTaR_k » Вто 27 апр 2010 22:00

Колега карам Голф 4 1.9 101 коня и само мога да кажа, че до сега не съм имал никакви проблеми.Супер двг е въпреки, че обслужването е по-скъпичко.А що се отнася до мнението на колегата,че 110 коня върви повече е в голяма заблуда.Помпа-дюзата е много по-пъргав мотор отколкото чистата 110-ка.Казвам го от личен опит,защото съм пробвал 110 коня с моята кола и честно казано го задминавам с доста.А по-въпроса всичко опира до финансите.Вземи тази която ти е по на сърце.Успех.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 27 апр 2010 22:12

Взимай Леона и си ти... :deal :да:

владислав
Автомобил: VW T Roc
Двигател: DXD TSI 2025

Мнениеот владислав » Сря 28 апр 2010 9:54

Колега както виждаш аз съм поредният с леон които ти пише. Сеатаджиите сме налазили vw форума, тъй като болежките са същите като при ФВ.
Няма да навивам за леона, само да ти кажа, че се "карат" по един и същи начин това се отнася за бензинките макар че голфа които карах да беше 101 кс..
Бях тръгнал за голф 4, но си взех леона и не съжалявам, която повече ти харесва тази вземай, не само на външен вид но и от вътре дали е запазена тапицерията, волана и тн..

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Сря 28 апр 2010 11:12

владислав написа: Сеатаджиите сме налазили vw форума, тъй като болежките са същите като при ФВ.

Просто Сеат форума е доста смотан и масово потребителите карат ибизи (поло) и като човек има нужда от помощ или информация за Леон - нищо. А тука всичко е супер, така или иначе дали питам за Леон или МК4 си е едно и също :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”