OXS

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Гост

OXS

Мнениеот Гост » Чет 17 юни 2004 16:31

Свети ми такава лампа на Голф 1 - червена е! Някой знае ли за какво е?

Гост

Мнениеот Гост » Пет 18 юни 2004 8:02

Да, пише охс, на таблото се намира, общо взето по средата...В момента не се сещам кои са съседните лампи :oops:

golf_3_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf_3_gti » Пет 18 юни 2004 9:02

ОХС при VW е индикатор за oxigen senzor - ламбда сондата :) Дали на твоят Г1 има, нямам и най-малка идея :)

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 18 юни 2004 9:17

golf_3_gti написа:ОХС при VW е индикатор за oxigen senzor - ламбда сондата :) Дали на твоят Г1 има, нямам и най-малка идея :)

Не съм навътре, но да не се бъркаш. Моята кола е без катализатор (заводско), съответно и без ламда сензор (датчик), но имам кислороден датчик, след дебитомера на инжекциона. Та тази единица за не инжекцион и да е това? Просто идея, защото четох, че този кислороден датчик трябва де се сменя на около 100 000 км.

golf_3_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf_3_gti » Пет 18 юни 2004 9:20

НЗ, драги :) Това е за кислородният дадтчик, дето е на изпускателните тръби и е свързан към инжекцията. Със или без катализатор :)
Ако кажете, че сте без инжекция... :D :D :D

Гост

Мнениеот Гост » Пет 18 юни 2004 9:56

Да, моя е грешката... Трябваше да уточня, че колата е Кабрио и съдейки, че километража е в мили, предполагам е американско изпълнение. Пише Luxus отзад.
Та в този случай, с ламбдата ли е свързана тая лампа? Притеснява ме това, че е червена. Дайте идея къде да идем да я видят, като, ако е възможно, предложението да не е Юнитрейд :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 18 юни 2004 10:04

[quote="Anonymous"]Да, моя е грешката... Трябваше да уточня, че колата е Кабрио и съдейки, че километража е в мили, предполагам е американско изпълнение. Пише Luxus отзад.
Та в този случай, с ламбдата ли е свързана тая лампа? Притеснява ме това, че е червена. Дайте идея къде да идем да я видят, като, ако е възможно, предложението да не е Юнитрейд :wink:[/quote

караш култов автомобил.........браво
за съжеление нямам идея, виж какво са казали колегите......
имаш ли климатик в колата и дебели мигачи отстрани на калниците....
виждал съм такава и една приятелка кара такъв в щатите, сив металик, 1,8 мотор, с климатик, ел. сктъкла, освен да я питам дали има катализатор и ламда сонда и кислороден датчик :P
между другото Брабус, моята кошница е фабрично с катализатор, но няма ламда сонда и такъв кислороден датчик.....

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 18 юни 2004 10:07

освен това нали знаета, че на америкнаските коли на сонтролните лампи, освен иконка има и написано, да не се объркват ония тъпаци американците....
а знаете ли че на мини купъра, от старите от 80 те има 2 червени лампи, обаче не пише коя за какво е -един приятел му светва по време на път едната и решава, че е алтернатора, идва си от благоевград од софия и хлъц-пръц дотук-оказала се че е лампата на маслото.......

golf_3_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf_3_gti » Пет 18 юни 2004 10:11

Anonymous написа:Да, моя е грешката... Трябваше да уточня, че колата е Кабрио и съдейки, че километража е в мили, предполагам е американско изпълнение. Пише Luxus отзад.
Та в този случай, с ламбдата ли е свързана тая лампа? Притеснява ме това, че е червена. Дайте идея къде да идем да я видят, като, ако е възможно, предложението да не е Юнитрейд :wink:

Казвали са ми, че добър диагностик има в TOYOTA сервиз. Намира се на от лявата страна на пътя, тръгващ от Дървеница за Бистрица.

Гост

Мнениеот Гост » Пет 18 юни 2004 12:17

Да, колата е 1,8 мотор, с климатик, ако това има значение. Никой ли не знае със сигурност за какво е тая лампа? :?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 18 юни 2004 13:07

Anonymous написа:Да, колата е 1,8 мотор, с климатик, ако това има значение. Никой ли не знае със сигурност за какво е тая лампа? :?

ами брабус и гти ти казаха, какво е най-вероятно, но ти трябва диагностика
фулда,
юве,
дунев,
ако искаш и юнитрейд, някой беше писал цена от около 30 лв за диагностика в юнито, на другите места е по-малко, но под 20 лв трудно ще намериш

Гост

Мнениеот Гост » Пет 18 юни 2004 13:16

OK
Ако е 30 лв., няма проблеми :wink:
Благодаря на всички!

Потребителски аватар
Cypariss
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: GU

Re: OXS

Мнениеот Cypariss » Сря 28 апр 2010 21:50

стара тема ама искам да кажа нещо..... значи днес както си карам ми спря километража заби на 0 както и спря да ми отчита километрите ? ?? ? ? ? ? опааа гледам аз жилото към скоростната кутия... проследих го и стигнах до една черна кутийка на която имаше откачена букса и на нея пищеше OXS имам и такова нещо на таблото, но то не светна... та така свалям аз жилото свалям кутийката разглабям кутийката и кво гледам ? ? ?? механизъм, който на определени километри се навива една намотка и ти опира една пластина и там ти трябва да ти светне лампата OXS и да се сетиш, че трябва да си смениш маслото и да си рестартираш механизма има едно копче на него трябва да го щтракнеш до долу и каже тцък... американците луда работа. А все пак да кажа голфа ми е 2ка 1986г. американско чадо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”