Въпроса е следния Голфа ми е 1,4 АБД 60 кс.Имам двигател от поло 6Н AFH 100 кс .Идеята ми е да насадя глава колянов вал и бутала на АБД.
Та изникнаха няколко въпроси .Дали ще стане вала на моя блок ? Като гледам AFH ангренажа се оптяга от отделна ролка на при мен е от водната помпа и това ме навежда на мисълта че ще трябва блок от AEX или APQ? Дали съвпадат маслени и водни магистрали на 16V глава? И Смукателният и изпускателният колектор от моя дали съвпадат с 16V глава.
По мои предположения диаметъра на буталата трябва да е като на ABD.
Ако някои си е правил подобна главоблъсканица нека помага.
Коментарите от рода не се занимаваи с глупости са излишни аз ще си го правя няма да давам пари за маистори само ще се налеят пари за сервизиране лагери и сегменти.
Трансформация Голф 1,4 60кс , голф1,4 100 кс
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Трансформация Голф 1,4 60кс , голф1,4 100 кс
Няма ли да е по-лесно да насадиш готовия AFH или има някакъв проблем с неговия блок?
Двигателя е на 350000 и по непотвърдени да сега данни има скъсан биелен болт но не съм го отворил още.А и трудно ще се озакони много разправии.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не съм мерил или сравнявал подобен полов мотор с АБД , но нещо на пръв поглед - входящия колектор на абд е за моно , на полото - пълна = трябва да си провериш захващането . Изходящият колектор на полото не е цяла отливка като същия при абд , мисля че и тройника на главата на абд не е на същото място като половия , да не говорим купищата кабели и соленоиди
Преди всички други неща виж дали главата на полото може да пасне на твоя блок , всичко друго се пригажда криво-ляво
Успех , доста интересно се очертава 
Преди всички други неща виж дали главата на полото може да пасне на твоя блок , всичко друго се пригажда криво-ляво
Успех , доста интересно се очертава - radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
djshomi написа:Двигателя е на 350000 и по непотвърдени да сега данни има скъсан биелен болт но не съм го отворил още.А и трудно ще се озакони много разправии.
И аз до колкото знам разликите са доста. Първото нещо, което трябва да направиш дори без да се цапаш е да помолиш в някой магазин да ти дадат 2-те гарнитури за да ги сравниш. След което сам ще си направиш стратегия на къде да продължиш. Моя съвет е ревизия на AFH и да го слагаш целия.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”