Ключалка на багажник Г3!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Ключалка на багажник Г3!

Мнениеот doaiena » Пет 01 яну 2010 13:17

Честита Нова Година!
Колеги, имам един проблем със ключалката на багажника от както съм купил колата!
Мога да отвора багажника единствено с ключ като се завърти до крайна позиция и се натисне заедно с него и се отключва!
Патрона има две полужения на ключа хоризонтално /заключено/ и вертикално /отключено/!
Приложил съм снимка на механизама!
С ръка настройвам палчето да застане точно над лоста който дърпа бравата/така да го кажа не знам точно как се казва/ отбелязал съм с червено къде застава палчето и натиска лоста отбелязан с синьо, в този момент патрона е в вертикална позиция май правилната, затварам капака и се отвара от бутона както трябва да бъде, пускам централното, но уви капака не се заключва, патрона не се помръдва седи си в вертиклана позици, лоста на централното отбелязан в зелено се движи като пускам централното, но нищо не прави къде трябва да бъде закачен!
Веднага щом заключа демек сложа патрона в хоризонтално полужение и опитам пак да отключа като постава патрона в вертикално полужение, вече неще да се отвара и пак трябва да завърта ключа до край и да натисна с него за да се отвори багажника, всичко по-старо му!
Съжалявам за дългия романс, но няма как да го обясна по-подробно за да се разбере!
Прикачени файлове
DSC00574 [%P].JPG

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Re: Ключалка на багажник Г3!

Мнениеот Gencho87 » Сря 27 яну 2010 6:49

Здравейте, незнам доколко успях да те разбера но горе имаш една грешка- хоризонтално е отключено, а вертикално е заключено, това за което казваш максимално надясно и подъгъл с натискането е аварихно отваряне на багажника. А относно "шиша: за заключването той трябва да е свързан с един чрез един пластмасовв накрайник за един маекуч, който е свързан с централното.
Надявам се да съм ти помогнал ако не пиши пак, някой друг да ти обясни :)

svetkogug
Автомобил:
Двигател:

Re: Ключалка на багажник Г3!

Мнениеот svetkogug » Пон 03 май 2010 13:39

Здравейте,
тъй като и аз имам същият проблем ми направи впечатление следното :
когато се задейства централното на ключалката в дясната страна има нещо като палец, който описва полудъга назад или напред (в зависимост дали се отключва или заключва) но този палец при мен не е свързан с нещо, което да задвижва пластмасата, която отключва или заключва багажника(става въпрос за това,ограденото с червено)
Изобр.0007.jpg

Съжалявам за кофти снимката, но телефона :banghead:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”