Здравейте,
проблема е следния - сутрин като паля колата оборотомера притреперва и застава на 300 - 400 rpm, като подавам газ и само трепери като лека полека пада до 0 след известно време почва да мери все едно 0 е 800 оборота. Ако я изгася после и запаля отново си хваща 800 оборота празен ход. След това вече си работи нормално. Ако я изгася и я оставя за по дълго време отново се започва с гореизброеното. Лошото е че понякога като запаля ако отначало започне да работи и стигне 2500 или 3000 оборота и там зацепи после почва да брои от тези обороти все едно са 800 и погазва ужасно грешно. Като я изгася стрелката си остава на тях (примерно 2500) и така до следващото палене когато почва да трепти (при всяко подаване на газта) и не падне до 0
Искам само да кажа, че попрочетах някой неща в нета и пишеше че е възможно акумулатора да е зле, но сутрин преди да запаля го измерих и показваше 12.8V смятам че е ОК.
Ще се радвам да чуя различни мнения и предположения (а и нямам второ табло под ръка за да тествам...)
Благодаря Предварително.
PS: Става дума за голф 4 TDI 2001 година, таблото е без борд и е до 220км.
Проблем с таблото на golf 4
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с таблото на golf 4
А може просто стрелката да е разхлабена, тоест да се разглоби таблото и да се натисне плътно !
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Аз имам табло с което можем да направим тест.
П.П Сега видях, че си от Варна
П.П Сега видях, че си от Варна

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Както го описваш ми прилича на механичен проблем. Предполагам ако го разглобиш и почистиш чоже да се оправи, или поне да видиш къде е проблемът. Но всичко клони към неизправна механика, не към проблеми в тоците.
-
PSIHOLOG
- Автомобил:
- Двигател:
Ами сега (през почивните дни) ще го извадя (надявам се че не е много трудно) и малко ме притеснява да го разглобявам че после да не стане така че да не мога да го сглобя
иначе ще пробвам. Някои да има други идеи или въпроси?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”