въпроса е следния преди около 8 месеца правихме пълен ремонт на предницата сменихме всичко поради ред причини дори и въпросното магаре което за мен си е просто предния мост на колата понеже предисния собственик явно е бил некъдърник и беше така го прецакал че нз как не съм се претрепал някъде болтът който държи носача (левия) беше изтърва както и да ново магаре 70 лв и всичко е ок обаче на никой не му дойде на ума че тампоните на магарето може да са прецакани и го сложихме така и след има няма 4000 км предницата почна да мърда та въпроса ми е лесно ли се сменят тези тампоно понеже ремонта се прави във сервиз и не съм много на ясно какво точно трябва да се свали знам че носачите се откачат но лесно ли става това ако някой го е правил в домашни условия моля да сподели
благодаря предварително
Смяна на тампоните между магарето и носачите
-
dimitraki
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на тампоните между магарето и носачите
Последна промяна от dimitraki на Нед 15 ное 2009 23:53, променено общо 1 път.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Re: Смяна на тампоните на магарето
Ъ...не е лошо да слагаш разни запетайки от време на време,точки и други препинателни знаци.
И все пак понеже ми е любопитно - каква е колата все пак - може би е Голф предполагам понеже все пак раздела е за Голф...ама нещо жизненто важно за въпроса ти като...цвят,с 2/3 врати или 4/5 врати
...а евентуално ако колата си има модел или поне година на производство ще да е много по-лесно някой да ти помогне с търсения отговор. 
И все пак понеже ми е любопитно - каква е колата все пак - може би е Голф предполагам понеже все пак раздела е за Голф...ама нещо жизненто важно за въпроса ти като...цвят,с 2/3 врати или 4/5 врати
...а евентуално ако колата си има модел или поне година на производство ще да е много по-лесно някой да ти помогне с търсения отговор. 
-
dimitraki
- Автомобил:
- Двигател:
мда извинете ме венто е колата, 1994 1.9 тди, 90 коня, но ходовата част е като на голф 3
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Ми то на магарето няма тампони които да го държат! Има 2 носача с тампони на тях спрямо него. Има тампони на двигател спрямо него. Но между него и купето йок. Прегледай да не се е скапало нещо, защото за 4000 едни ментаци не е невъзможно да се скапят. Имам предвид тампони носачи, биалетки ако имаш и шарнири. Също може да чука от кормилните накрайници, но повече във волана. Претегни болтовете с който се държи магарето към купето може да се е охлабил някой!
-
dimitraki
- Автомобил:
- Двигател:
мм пак допълвам, става дума за тампоните, които са между носача и магарето, и мисля че са по конкретно на носача, сега се сетих
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Избиването на тампоните на носачите е лесно- дорник и бой с чука, докато шават!
Виж, набиването вече определено не е толкова елементарно... Принципно- прави се на преса. Може и с дорник, ама много внимателската, чеее...
Ето тук темичка по въпроса:
viewtopic.php?f=6&t=168981
Промени си, моля те, заглавието
Виж, набиването вече определено не е толкова елементарно... Принципно- прави се на преса. Може и с дорник, ама много внимателската, чеее...
Ето тук темичка по въпроса:
viewtopic.php?f=6&t=168981
Промени си, моля те, заглавието
-
dimitraki
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на тампоните между магарето и носачите
благодаря за мненията. А попринцип пречи ли им и така като са, смисъл фатално ли е
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Ми неприятно усещане, нарушена стабилност, износване на гуми и това е. Няма какво да стане!
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Ще използвам темата на колега за да не пускам нова и дано няма нищо против.
Днес ходих на сервиз за регулиране на предния мост. Казаха ми, че двете задни втулки(silent block) на носачите са за смяна. Оставих колата и чаках да ми се обадят да отида да я прибера. Казаха, че единият болт се е скъсал и са рязали моста за да го извадят и сложат нова гайка вътре и след това са го заварили. Сменили са и някаква втулка. Направили са регулирането и всичко било ОК.
Въпроса ми е дали ще има някакви проблеми, че е заварян моста и това често ли се случва ?
Днес ходих на сервиз за регулиране на предния мост. Казаха ми, че двете задни втулки(silent block) на носачите са за смяна. Оставих колата и чаках да ми се обадят да отида да я прибера. Казаха, че единият болт се е скъсал и са рязали моста за да го извадят и сложат нова гайка вътре и след това са го заварили. Сменили са и някаква втулка. Направили са регулирането и всичко било ОК.
Въпроса ми е дали ще има някакви проблеми, че е заварян моста и това често ли се случва ?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Да някой път се къса болта и така няма проблеми. Щом са го заварили и са регулирали нямаш грижи!
-
dimitraki
- Автомобил:
- Двигател:
моят беше по същия начин скъсан само че не го заваряха ми направо друг
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Ако се скъса болта добре...вади се някак и няма грижи...и не се налага да се реже моста амо не ги мързи да махнат целия мост.Ако ги мързи - го режат.
Съответно ако се скапе гайката став акофти понеже гайките на тези болтове са в самите греди на купето...а да резнат гредата и да я заварят после някак не ме кефи.
Съответно ако се скапе гайката став акофти понеже гайките на тези болтове са в самите греди на купето...а да резнат гредата и да я заварят после някак не ме кефи.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колегата си е оправил тампоните отдавна ама да ви споделя един трик за свалянето и набиването на предните
става лесно и бързо освен ако някой носач не е набрал ръждица под тампона
трябват ви камък 30 или 32 за предпочитане , камък 24 и 2 по-дълги здрави болта (единия е резервен)
камъка 32 пасва идеално по ръба на носача докато камъка 24 упражнява натиск над тампона върху гумата, с малко грес и стягане става перфе
а старите директно на втулката (демек без 24-ката )

стягате когато колата е на колела и готово
става лесно и бързо освен ако някой носач не е набрал ръждица под тампона
трябват ви камък 30 или 32 за предпочитане , камък 24 и 2 по-дълги здрави болта (единия е резервен)
камъка 32 пасва идеално по ръба на носача докато камъка 24 упражнява натиск над тампона върху гумата, с малко грес и стягане става перфе
а старите директно на втулката (демек без 24-ката )

стягате когато колата е на колела и готово
dimitraki написа:...болтът който държи носача (левия) беше изтърва както и да ново магаре 70 лв...
Цената е нормална. Но това не е повод да се сменя магарето, сменя се болт и гайка! Или най-често само се заварява гайката. Виж, при корозия и пукнатини е за смяна, защото кърпежите са опасни.
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Ако се скъса болта добре...вади се някак и няма грижи...и не се налага да се реже моста амо не ги мързи да махнат целия мост.Ако ги мързи - го режат.
Ако на някой му се случи да превърти гайката на задния тампон на носача - немеца е нарисувал един Х под мокета на пода в купето - реже са ламарината отвътре и гайката лъсва

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”