Здравейте,
Имам голф 3 кабрио, много си го харесвам!
Появи ми се проблем с едната заключалка на тавана. При затворен таван, едната "кукичка" неможе да задържи тавана прилепнал към предното стъкло в резултат на което... Когато мина през някоя дупка, или карам по павета тавана се отваря от едната страна.
Разгледах по-детайлно закопчалката и установих, че има стоманена "пружина". "Ролята" на тази пружина е, да избутва кукичката напред и нагоре, за да не се отваря тавана от вибрациите.
Забелязах, че пружината на проблемната закачалка виси - скъсала се е, или просто се е измъкнала от мястото, където трябва да се захваща.
Някой разглобявал ли е, "ключалките на гюрук" за голф кабрио и може ли да даде съвет какъв инструмент да си подготвя - имам желанието тази събота и неделя да отстраня този проблем...
Приемам съвети и помощ
Golf 3 Cabrio - проблемно затваряне на покрива
-
VanDzaMin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 Cabrio - проблемно затваряне на покрива
Благодарско, за препратката към темата...
Обаче, все още съм далеч от идеята за правене на "пружина" - нещото не изглежда като пружина с витки. По-скоро е близко до "пружините" на щипките за простиране...
Ако има някой, който е разглабял заключалка за покрив на кабрио да помага
Инъче ме чакат едни 280лв за цялата заключалка от "Унитреид"
Обаче, все още съм далеч от идеята за правене на "пружина" - нещото не изглежда като пружина с витки. По-скоро е близко до "пружините" на щипките за простиране...
Ако има някой, който е разглабял заключалка за покрив на кабрио да помага
Инъче ме чакат едни 280лв за цялата заключалка от "Унитреид"
- matzy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Golf 3 Cabrio - проблемно затваряне на покрива
Приятелю, отиди до там ако изкаш да си свършиш работа 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”