Проблем с таблото на golf 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
PSIHOLOG
Автомобил:
Двигател:

Проблем с таблото на golf 4

Мнениеот PSIHOLOG » Пет 30 апр 2010 20:44

Здравейте,

проблема е следния - сутрин като паля колата оборотомера притреперва и застава на 300 - 400 rpm, като подавам газ и само трепери като лека полека пада до 0 след известно време почва да мери все едно 0 е 800 оборота. Ако я изгася после и запаля отново си хваща 800 оборота празен ход. След това вече си работи нормално. Ако я изгася и я оставя за по дълго време отново се започва с гореизброеното. Лошото е че понякога като запаля ако отначало започне да работи и стигне 2500 или 3000 оборота и там зацепи после почва да брои от тези обороти все едно са 800 и погазва ужасно грешно. Като я изгася стрелката си остава на тях (примерно 2500) и така до следващото палене когато почва да трепти (при всяко подаване на газта) и не падне до 0

Искам само да кажа, че попрочетах някой неща в нета и пишеше че е възможно акумулатора да е зле, но сутрин преди да запаля го измерих и показваше 12.8V смятам че е ОК.

Ще се радвам да чуя различни мнения и предположения (а и нямам второ табло под ръка за да тествам...)

Благодаря Предварително.

PS: Става дума за голф 4 TDI 2001 година, таблото е без борд и е до 220км.

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с таблото на golf 4

Мнениеот gomez » Пет 30 апр 2010 21:57

А може просто стрелката да е разхлабена, тоест да се разглоби таблото и да се натисне плътно !

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 30 апр 2010 22:10

Аз имам табло с което можем да направим тест.

П.П Сега видях, че си от Варна :banghead:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 01 май 2010 1:06

Както го описваш ми прилича на механичен проблем. Предполагам ако го разглобиш и почистиш чоже да се оправи, или поне да видиш къде е проблемът. Но всичко клони към неизправна механика, не към проблеми в тоците.

PSIHOLOG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PSIHOLOG » Вто 04 май 2010 21:24

Ами сега (през почивните дни) ще го извадя (надявам се че не е много трудно) и малко ме притеснява да го разглобявам че после да не стане така че да не мога да го сглобя :) иначе ще пробвам. Някои да има други идеи или въпроси?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”