Климатик голф 3 - 2Е

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Климатик голф 3 - 2Е

Мнениеот basis4eto » Съб 01 май 2010 16:41

Колеги , няколко интересни работи по голфа , за които исккам да попитам , понеже не мога никак да си ги обясня :

1. Когато е на климатик , си потдържа височки обороти , а има нов дебитомер , и разхода е добре .

2. Колата е 92г. , на какъв период от време е нормално да се долива фреон , слагал съм последно миналата година по това време .

3. Нещо което не е свързано с климатика - Защо аджаба , мотора прай нагар по дистрибуторната капачка и палец , и на година време , трябва да я сменям , верно , има такова нещо като се кара на газ , ама всяка година чак пък ?!?!?!?!

Поздрави и мерси предварително !

п.с. Ще ходя на диагностика за течноста на климатика тези дни , така или иначе , но искам да знам , ако ми кажат жестока цифра , дали да вярвам :)

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Re: Климатик голф 3 - 2Е

Мнениеот egoist_ok » Съб 01 май 2010 16:49

По т.2 - Ако всичко си е наред на климатичната система няма нужда да се долива фреон през определено време. Това е затворена система и ако няма течове си работи без проблем.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 01 май 2010 23:11

По точка 3 - а колко км пробег за година правиш?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 01 май 2010 23:39

А по т1. има си специален вход на контролера, където взема сигнал от климтика и като го пуснеш - вдига оборотите.
В твоя случай - пин 39
Целта е да не забие мотора на празен ход заради допълнителното натоварване.

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Нед 02 май 2010 1:45

Значи да съм спокоен по точка 1 ... това е добра новина , щото оборотите като се застоят на 1300-1400 за едно 5 секунди преди да послезнат постепенно на 800 , един колега аудист ми се смее , че ми е прецакан гоуфа :D това за преливането на фреон ... от един колега с гоуфа като моя го знам това,и аз не съм сигурен дали има резон , ама ше проверя , щот го пълних на цяло в дунев мотор спорт , за които от доста време вече насам , нямам добро мнение , даже обратното , пък днес нещо забелязвам слабо охлажда , пъл клапите съм ги възстановил , прайх си и парното , чистих от боклуци , имам филтър ,духа силно , а не прай примерно паричка на джама от студ и т.н. ... а за километрите - с тая капачка и палец / беру / да съм минал 20 + малко хилки :roll: Ще ги сменя , няма как , ама ...
:( пак 30+ леа ... няа как де ... Благодаря за споделените мнения !!! Ако някой се сети нещо още по темата , да казва , ще съм много благодарен !

Поздрави ! :beer :beer :beer

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 02 май 2010 20:00

Ами смени си пробно продавача, не толкова марката. 20 000 е смешно малко.

Рошко
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Рошко » Нед 02 май 2010 22:15

Колега, специално за фреона, добре е на около 2 години да се прави по една диагностика, ако не охлажда добре, вероятно фреона ти е намалял, което е напълно нормално ... За цените специално зависи къде ще отидеш има места на които взимат 30 кинта, на други 60 на 3ти 80 и нагоре, но не знаеш къде какво ти спестяват...примерно едно приятелче, се оказа, че в самата система не са му сложили масло...което не е много но е хубаво да го има... просто като отидеш някъде питай какво влиза в цената...диагностика, почистване, масло фреон... Според мен цена по-висока от 60 лева е безумие :)

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Нед 02 май 2010 22:15

еми от аутохоп от варна , един магазин за беру в софия и това са май . Ся ще ходя на евро 07 , може ли да има неква причина в самата кола , да прай такива мизерии по капачката и палеца , освен , че е на газ ?!?! :(

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 02 май 2010 23:16

Ами да е износено нещо оста на палеца, или кабелите да са с високо съпротивление, или бобината да е много яка... Но това са повече идеи, не познавам мотора. И едно предположение, възможно ли е поради изменения в запалването да ти е оперирана системата за гасене на искрата?

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Пон 03 май 2010 10:26

:?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 03 май 2010 10:40

Zlobomir написа:Ами да е износено нещо оста на палеца, или кабелите да са с високо съпротивление, или бобината да е много яка... Но това са повече идеи, не познавам мотора. И едно предположение, възможно ли е поради изменения в запалването да ти е оперирана системата за гасене на искрата?

да добявя още нещо - увеличеното разстояние в свещите поради износване ,също води до нагар и ерозия на електродите в капачката и палеца.
препоръчва се да се подменят на всеки 15-20000 км.и то преди зимата за да имаме облекчено пускане на двигателя и по добри работни показатели при тежки експлоатационни условия(студ,влага и т.н.). все пак се водят консумативи.

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Пон 03 май 2010 12:49

Това остава да. .... ще ги подменя и тях свещи . мерси на колегите за дадените съвети ! днес смених капачката и палеца с нови беру , до няколко дни ще имаме и свещички :beer

svetkogug
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetkogug » Пон 03 май 2010 14:48

Здравейте,
така и така има отворена тема да питам и аз :
Голфа ми също е 92г., но при мен е точно обратното - като пусна климатика и оборотите падат независимо на газ или бензин. Та въпроса е - що така?

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 03 май 2010 15:02

Защото трябва да имаш някаква система, която да компенсира товара от компресора. Но ако падат леко и не ти гасне, то тя работи и си ок. По същия начин при пускане на мощни фарове (над 100W) на празен ход се усеща намаляване на оборотите, защото алтернаторът се товари повече.

svetkogug
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetkogug » Пон 03 май 2010 15:53

Zlobomir написа:Защото трябва да имаш някаква система, която да компенсира товара от компресора. Но ако падат леко и не ти гасне, то тя работи и си ок. По същия начин при пускане на мощни фарове (над 100W) на празен ход се усеща намаляване на оборотите, защото алтернаторът се товари повече.

Благодаря за отговора.
Оборотите падат съвсем малко и няма проблем с гаснене на празен ход.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”