Изкипял акумолатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Изкипял акумолатор

Мнениеот jonn_krissy » Съб 01 май 2010 18:32

Здравейте колеги.От доста време не съм пускал проблемна тема,но това е така защото карам Голф : само VW .Към проблема,преди 6 дни ми искипя акумолатора и няамах никакав ток,допълних клетките до където е необходимо и след като ми подадоха ток от друга кола покарах малко за да зареди акумолатора.На другия ден същата история пак нямам ток.Има ли вероятност да имам голямо презареждане или??Вече 4 дни не съм карал колата заради тази причина.Акумолатора държи мако ток но е много малко.Колата е Голф 3 1984куб,1993г,115к.ГТИ.Моля кавете ми на каде да се насоча защото съм в Гърция и съм си поръчал акумолатор от България,и да не ми прецака и новия акумолатор.Предварително благодаря за съдеиствито :обичам ви

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Изкипял акумолатор

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 01 май 2010 18:34

Колега, преди да сложиш нов акумулатор по-добре замери с мулти цед колко ти зарежда! Със пуснати фарове трябва да зарежда мисля 14,3 !
Защо поръчваш от България акумулатор? В Гърция са по евтини, сега там както има криза, хем са евтини хем са и по здрави!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 01 май 2010 18:39

много е вероятно да презарежда,с какво го доля ?

Последна промяна от tdi fen на Съб 01 май 2010 18:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Съб 01 май 2010 18:39

IceHeart написа:Колега, преди да сложиш нов акумулатор по-добре замери с мулти цед колко ти зарежда! Със пуснати фарове трябва да зарежда мисля 14,3 !
Защо поръчваш от България акумулатор? В Гърция са по евтини, сега там както има криза, хем са евтини хем са и по здрави!

Благодаря колега за бързия отговор.Аз това го имах на предвид,но за мен е важен проблема от къде може да е за да го отстраня.
п.п.
Сега за сега тук са си скъпи един номален акумолатор варира м/у 140-200Е.А в БГ имам познат които ми прави голяма отстъпка.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Съб 01 май 2010 18:41

tdi fen написа:много е вероятно да презарежда,с какво го доля ?

Акумолатора е неква куче марка с него го взех миналата година,и го долях до където трябва с дистилирана вода

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 01 май 2010 18:44

jonn_krissy написа:

Акумолатора е неква куче марка с него го взех миналата година,и го долях до където трябва с дистилирана вода

Това ти е било грешката колега, трябвало е да му сложиш киселина, защото с водата по лесно завира. Но занапред ще знаеш! Проблема 100% не ти е от акумулатора а от зарядното устройство на колата! Добре ще е да се мери дали не прави по високо зареждане! Късмет!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 01 май 2010 18:47

ако алтернаторът презарежда най-вероятно е от реле-регулатора

Последна промяна от tdi fen на Съб 01 май 2010 18:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 01 май 2010 18:50

IceHeart я кажи сайт ли има или ?
аз като търся нещо в тая пуста Гърция все много скъпо.
последно уж много мотори много чудо в тая Гърция ,а аз не можах да намеря на добра цена.

пример:
скутера който купих от тук струва 1800 лв ,а там го намерих за 2200 евро.
втора ръка става дума.

п.п сори че ти спамя темата колега

Последна промяна от Layer на Съб 01 май 2010 18:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Съб 01 май 2010 18:50

IceHeart написа:
jonn_krissy написа:

Това ти е било грешката колега, трябвало е да му сложиш киселина, защото с водата по лесно завира. Но занапред ще знаеш! Проблема 100% не ти е от акумулатора а от зарядното устройство на колата! Добре ще е да се мери дали не прави по високо зареждане! Късмет!

Така се случи,че на мен колата ми трябваше,а бензиностанцийте и автомагазините бяха затворени и от Лидл си купих такава вода и долях.Кое според вас колега е най-вероятно да е повредено за да дава по-голямо или по-малко напрежение?

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Съб 01 май 2010 18:53

Layer написа:IceHeart я кажи сайт ли има или ?
аз като търся нещо в тая пуста Гърция все много скъпо.
последно уж много мотори много чудо в тая Гърция ,а аз не можах да намеря на добра цена.

пример:
скутера който купих от тук струва 1800 лв ,а там го намерих за 2200 евро.
втора ръка става дума.

Скъпо си е колега не се залъгваите.Тук съм от 4 месеца и гледам за какво иде реч.Те просто си има доста по висок стандарт на живот.
п.п.
Пример Голф 3 93г без екстри 1.4 за 3000Е.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 01 май 2010 19:08

Нивото в акумулатора пада когато напрежението на алтернатора е твърде високо много е важно да се внимава каква вода се налива, малко чешмяна вода и акумулатора се ще се саморазрежда за няколко дни. Това че си покарал малко не значи, че си го заредил за да се зареди напълно му трябват около 10 часа.Задължително трябва да си намериш мултицет и да измериш напрежението. При изключен студен двигател трябва да е 12,6-13в а при работещ загрял двигател 13,8-14,4в. Щом така изведнъж е сдал багажа мисля, че някоя клетка се е прецакала, а алтернатора си е наред, но ако причината е в алтернатора можеш да прецакаш не само новия акумулатор, но и половината консуматори в колата. Намери начин да си измериш напрежението и ще бъда по-конкретен. Успех.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 01 май 2010 21:47

Намери си един мултицет (волтметър ти трябва :idea: ) и мери :wink: . Колегите ти казаха : При запалена кола и без товар (без фаровете) - 14-14,5 V , със включени фарове 13,6 - 14,2 V , като огасиш колата и измериш напрежението след 15 мин или повече трябва да е около 12,3 - 12,6 V .

Акумулатор кипи от презаряд . Изкипял акумулатор (с явно излязла навън течност) се долива с електролит .

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 01 май 2010 22:05

Напрежението хубаво, но както каза един колега, трябва и реле-регулатора да се провери. Нищо не гарантира, че не зарежда непрекъснато с нормално напрежение. А това мисля ще стане с апперметър, и два акумулатора - на стария трябва да отчита, на нов, зареден и изправен - не.
//Офф Добрият ми стар Москвич затова си имаше амперметър на таблото, макар да се наложи да се подсили заради лош контакт (губеше ток изцяло). //Офф

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 01 май 2010 22:24

Zlobomir написа:... А това мисля ще стане с апперметър, и два акумулатора - на стария трябва да отчита, на нов, зареден и изправен - не.
//Офф Добрият ми стар Москвич ...

Москвича е друга бира mhihi , ДЖИлязна машина :D ...
Няма нужда от амперметър за случая !

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Нед 02 май 2010 8:31

Благодаря Ви колеги за отзоваването и помоща.При първа възможност ще замеря напрежението и ще се опитам да отстраня проблема. :обичам ви

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”