Няколко проблема с МК4.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Няколко проблема с МК4.

Мнениеот Barboukov » Пон 01 мар 2010 14:23

AKL, 1999 година.

1. Като освободя от скорост и колата започва сама да се форсира до 1400 оборота (и на газ и на бензин). Пада до 900 и пак до 1400. Това около 4-5 пъти. Като го прави и педала на газта потъва и се връща (все едно аз подавам газ). В 50% от случаите след последното форсиране гасне.

2. Като запаля мотора от климатроника се чува някакъв странен звук (жужене някакво). На какво може да се дължи?

3. За 500 км избяга голямо количество антифриз. Разбрах след като ми светна лампата на таблото и последва звукова сигнализация. Неможах да видя теч никъде. Къде да огледам по-обстойно?

Thank you people!

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: Няколко проблема с МК4.

Мнениеот yoan4o » Пон 01 мар 2010 14:41

1. Мисля за дросел :arrow: някакъв проблем! Все пак си с датчик на педала, който подава инфо на дросела директно. Така знам аз! На VAG нищо ли не показа?!

2. И аз го имам тоя шум. Колегата zfa159 ме посъветва да не го пипам, докато не сдаде багажа напълно, понеже евентуален ремонт би излязъл необосновано скъпо! Става въпрос за обслужване на компресора - някакви лагери, масла и т.н., щото Италианците не ги интересуват тия работи!

3.За антифриза - моли се да е някой маркуч или съединение, а не радиатор или гарнитура.
Някой майстор трябва да го погледне и проследи проблема!

Това ми е мнението по въпросите, но най-добре си е да получиш мнение от по-компетентни, примерно в някой сервиз, да не говорим, че в Русе имаме колеги които поназнайзнайват ! :deal mhihi

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 01 мар 2010 14:52

1. Колега тоя модел гоУф е с жило на педала на газта, поне така си мисля/моя е така/. Купи си спрей за чистене на карбуратори и с някой колега почистете дросел клапата. Може да се опитате да я адаптирате наново, ако имате под ръка ВАГ-Ком.
2. Относно това жужене за климата, в самото тяло за управление има някаква перка /така поне аз си го мисля/ която при пускане на климатроника се пуска паралелно с него. И в началото се чува леко, но след това утихва. Може и от нея да е, но трябва да уточниш от къде идва жуженето.
3. Като за начало си виж маслото, нивото и цвета му как са. След това огледай за течове около двигателя някъде. Възможно е да капе на тръбата за аспуха и да не прави петно. Огледай за всеки случай и под таблото от двете страни в краката да не е мокро.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 01 мар 2010 15:09

Точно от управляващия блок на климатроника идва жуженето. Дори и като пише OFF зак се чува. След време утихва, след още малко изчезва.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пон 01 мар 2010 15:11

1. не зная
2. Най - вероятно издава багажа шайба на компресора за климатроник, кофти че самата шайба рядко се намира, мнооого радко. Още по кофти че шайба има гадни шлици за това стругари не се хващат да я направят :banghead: Имах същия проблем, купих си от морга компресор и за сега съм 6, цена по моргите 150 - 200 лв, за нов :horror: няма да ти развалям насторение mhihi Този проблем не го зае...вай защото за компресора ти е закачен пистов ремък, ако блокира, колата спира в движение :banghead:
3. И при мен преди 2-3 месеца изведнъж изчезна антифриз, четох че възможно виновна е водна помпа, със смяна на термостата налях си нов и за сега без проблеми :да:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 01 мар 2010 19:48

Поизлъгах малко...

По отношение на форсирането го прави само на газ. Оказа се, че на бензин всичко е нормално (само прекъсва от кофти бензин и оборотите падат до 600 и се връщат на 900, не и нагоре). Звъннах в сервиза да си запиша час и по телефона майстора ми каза, че не е дроселовата клапа. Ако е от нея ще мени оборотите дори и когато работи на място. А това го прави само в движение по инерция. Any ideas?

Потребителски аватар
nasko_ruse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko_ruse » Вто 02 мар 2010 0:10

здравей колега обикновенно това менене на обороти поне от форума доколкото съм чел е от дроселова клапа,дебитомер или ламбда сонда макар че днеска разбрах че ако ламбда сондата не работи дори нямало да запали колата или въобще няма да държи обороти на празен ход при мене на бензин на празен ход си мени оборотите няколко пъти докато ги стабилизира вече аман от тия бензинки аз си мислех че е от ламбда сонда ама вече незнам ще се ходи на диагностика.При тебе щом го прави на газ значи е нещо свързано с нея иначе би трябвало и на бензин да прави така.А ти кога усп да сложиш газова уредба

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 02 мар 2010 0:14

1. Предполагам ти го прави само по инерция и ако не си на скорост. Някой който разбира от газови уредби да ти обясни.
2. Ако е от модула -управлението на климатроника разглоби го и почисти там където е решетката.
3. Провери си тройника, който е от дасно на мотора, ако гледаш колата отпред. При мен течеше оттам и се стичаше зад двигателя. Предполагам че е текло в студено време.

evn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evn » Съб 01 май 2010 16:31

gomez написа:1. Предполагам ти го прави само по инерция и ако не си на скорост. Някой който разбира от газови уредби да ти обясни.
2. Ако е от модула -управлението на климатроника разглоби го и почисти там където е решетката.
3. Провери си тройника, който е от дасно на мотора, ако гледаш колата отпред. При мен течеше оттам и се стичаше зад двигателя. Предполагам че е текло в студено време.

Колега да нямаш случайно някакъв снимков материал за това как се разглобява климатроника защото и при мен го има този шум???

g.enchev

Мнениеот g.enchev » Съб 01 май 2010 16:43

За климатика би могъл да отидеш на млечна кухня, на кръговото има един човек, Пенчо се казва и се занимава с ремонт на хладиълници и климатични системи. Всички коли от автокъщите в Русе минават оттам ако не им работи климатика преди да се пуснат за продажба. Може да ти го прегледа, замери и да ти каже евентуално какъв би могъл да бъде проблема, а и е желателно ако не си го зареждал да го провериш и заредиш. Едно закачане с манометър струва 10 лв.

Поздрави! :)

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Съб 01 май 2010 17:35

Елементарно се сваля модула на климатроника. Маха се пластмасовата решетка, развиват се 4-те винта. След това се разглабя.

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Съб 01 май 2010 17:50

Колко "голямо" количество антифриз избяга?
може от някое съединение да се губи и от топлия двигател да се изпарява!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 01 май 2010 17:55

Peterman написа: да се губи и от топлия двигател да се изпарява!

Това изпълнение няма как да стане! Колега щом губиш антифриз и не виждаш теч, проблема ти явно идва от това, че имаш проблем със гарнитурата на главата, може да не е издухала нацяло! Очакфай евентоално да издаде багажа наскоро! Аз имах подобен проблем карам си из града прибирам колата в Гаража, на сутринта гледам в разширителният съд няма грам антифриз! А перката си я пускаше и нямаше проблеми! Явно колега на тебе ти изфърля антифриза през преливника! Провери датчика дали не ти прави мизерии има възможност и да не пуска перката навреме!

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Нед 02 май 2010 10:31

Съжалявам, но забравих просто за тази тема: проблеми 1 и 3 са решени.
1 - смучи въздух от колектора на 3 цилиндър и изгоряла ламб сонда
3 - тройника

С климатроника не ми е оставало време да се занимавам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”