Високо налягане в резервоара Голф 3??? Решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Високо налягане в резервоара Голф 3??? Решено

Мнениеот plamen032 » Пон 08 мар 2010 22:39

Карам си преди малко , и в следващия момент ми замирисва силно на бензин. Поглеждам по инстинкт стрелката на резервоара и гледам, че е отишла доста след пълен, а в резервоара имам около 15литра. Спирам колата вдигам чержето в багажника и около винта на резервоара бензин. и нещо шуми тръгвам да отварям капачката на резервоара и сигорно 10-15сек изпускаше налягане все едно отварям капачката на антифриза. Стрелката на таблото май е дала фира тфа ми е ясно как ще го оправя, ама защо се е получило това налягане?? Колата е голф 3 1,6 моно има монтирана газова, помпата е сменяна с нова ВДо преди около година

Последна промяна от plamen032 на Пон 22 мар 2010 8:32, променено общо 1 път.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Високо налягане в резервоара Голф 3???

Мнениеот rudoni » Пон 08 мар 2010 22:46

а дали не е засмуквала въздух? друдно се определя по звука ? но щом надува , клапа на капачката провери да не е замръзнал и утре като отпусне да се оправи ! :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 08 мар 2010 22:46

колега забелязал съм на една ланчиа и на нисан микра че прави вакуум, като отвия капачката и засмуква въздух,явно нямат отдушници, налягане си мисля че се получава понеже бензина в резервоара се върти нали излишното гориво се връща пак в резервоара,но ми се струва че е не е нормално да прави налягане,свалял съм на моята кола резервоарчето обаче не съм забелязал отдушник, може би от капачката си изпуска знам ли, но нека някои друг да се изкаже който е по наясно

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пон 08 мар 2010 22:53

почти сигорен съм че изпускаше въздух, а и ако е вакум си мисля че нямаше да избие навън.

Потребителски аватар
stefan_milk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefan_milk » Вто 09 мар 2010 9:46

имаш нещо запушено със сигурност по магистралата за обезвъздушаване, в момента се сещам да видишш чобчето за обезвъздушаване на резервоара дали работи и ако работи,подпри го с нещо да седи постоянно натиснато - временно решение

Потребителски аватар
ivan_nenchev
Автомобил: Pasat B4
Двигател: 1Z 1994

Мнениеот ivan_nenchev » Вто 09 мар 2010 10:08

Колега работя на бензиностанция . такива вакууми сам се нагледал на ден по 40 пъти туи чопче за обезвъздошаването верно му забии една видия да стои натиснато постоянно и пробваи пак

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 09 мар 2010 17:39

Проблема не е ли по скоро в системата за изгаряне на бензиновите пари -EVAP клапана(маи така се казваше)и филтъра с активен въглен не съм много сигурен но нали те го играят отдушник на резервоара.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 09 мар 2010 17:42

Възможно е и отдушника да е запушен.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Вто 09 мар 2010 18:44

van4ooo написа:Проблема не е ли по скоро в системата за изгаряне на бензиновите пари -EVAP клапана(маи така се казваше)и филтъра с активен въглен не съм много сигурен но нали те го играят отдушник на резервоара.

Предполагам, че говориш за онова малко клапанче, което е до въздушния филтър? как може да се диагностицира дали работи? Нещо не ми харесва филма с видиите. Искам да съм сигорен в колата , която карам

Последна промяна от plamen032 на Вто 09 мар 2010 19:05, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
kurortist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurortist » Вто 09 мар 2010 18:53

Колег виж дали има една гума за уплатняване на капачката,махни я ако има и пробвай дали ще има налягане :idea:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 09 мар 2010 21:25

plamen032 написа:
van4ooo написа:Проблема не е ли по скоро в системата за изгаряне на бензиновите пари -EVAP клапана(маи така се казваше)и филтъра с активен въглен не съм много сигурен но нали те го играят отдушник на резервоара.

Предполагам, че говориш за онова малко клапанче, което е до въздушния филтър? как може да се диагностицира дали работи? Нещо не ми харесва филма с видиите. Искам да съм сигорен в колата , която карам

това клапанче се "хваща " на диагностика! и ако не се "хване" проблемът е механичен и минаваш на варианта -блокиран клапан с видия!неприятно. :да:
има и друг начин -дръпни маркучетата от клапана и покарай известно време.само не изключвай щекера на елклапана ,за да не трупа грешки компа!

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Сря 10 мар 2010 10:54

Ако проблема е в отдушника, най-лесно се открива като отидеш на бензиностанция да зареждаш и вкараш пистолета като го натиснеш до край. Ако пистолета изключва много на често или през гърловината ти бълва бензин - отдушника е "чао".

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пон 15 мар 2010 18:03

Mалко развитие по темата. Всички маркучи на отдушника са здрави и няма запушено никаде по системата. Смених клапанчето, което се намира до въздушния филтър , но проблема остава. с отворен маркуч от към клапана не надува. от там си направих извода, че ми се губят тоците на това клапанче. Какъв му е принципа на работа и откъде идва сигнала, кога да отваря и кога да затваря?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 15 мар 2010 22:25

там имаш нещо нередно ! не трябва да надува , а трябва да изсмуква.при определени условия ЕБУ включва ЕМК /електро магнитен клапан/ и разреждането получено преди дроселовата клапа се предава през този ЕМК в отворено положение ,през тръбичка продължава през филтъра с активен въглен и се свързва с резервоара. т.е. при определени условия /екологични/ двигателя изсмуква бензиновите пари в резервоара.
за да надува има нещо объркано в свързването на тръбичките по линията : всмукателен колектор - филтър с въглен- ЕМК - резервоар.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 15 мар 2010 23:06

Не съм сигурен,но на други коли съм виждал едно "обратно" клапанче,през него всъщност "смуче" въгленовият филтър...абе все ми се струва и Голфа да има..на'л на печка се качих...Някъде около резервоара е ,отдолу ляво май.... :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”