Проблем със запалването на голф 4 1,6 16 V

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stevap
Автомобил:
Двигател:

Проблем със запалването на голф 4 1,6 16 V

Мнениеот stevap » Нед 09 май 2010 10:15

Здравейте, имам следния проблем със запалването на моят голф 4 1,6 16 V: случва се между 20-30 запалвания веднъж и то единствено засега само когато е топъл, въртиш а не иска да запали така 5-6 пъти докато запали след това няма проблем работи си нормално, случва се така също да запали и да работи на около 300 оборота за максимум 10 сек. и изведнъж се „отпушва” и си заработва нормално. Правиха му диагностика в сервиз но казват че всичко си е нормално и за да го разберат трябва да е в момент когато прави проблема, но знам ли кога точно ще се случи. Казаха че не е от свещите със сигурност. Някои може ли да ми каже какъв точно е проблема. Благодаря Ви предварително!!!

yogybear
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със запалването на голф 4 1,6 16 V

Мнениеот yogybear » Пон 10 май 2010 10:03

stevap написа:Здравейте, имам следния проблем със запалването на моят голф 4 1,6 16 V: случва се между 20-30 запалвания веднъж и то единствено засега само когато е топъл, въртиш а не иска да запали така 5-6 пъти докато запали след това няма проблем работи си нормално, случва се така също да запали и да работи на около 300 оборота за максимум 10 сек. и изведнъж се „отпушва” и си заработва нормално. Правиха му диагностика в сервиз но казват че всичко си е нормално и за да го разберат трябва да е в момент когато прави проблема, но знам ли кога точно ще се случи. Казаха че не е от свещите със сигурност. Някои може ли да ми каже какъв точно е проблема. Благодаря Ви предварително!!!

И при мен го има този момент понякога колега....Казаха ми точно за свещи!И аз не мога да разбера,но пали на 2-ро завъртане :banghead:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 10 май 2010 10:23

Пробвай да подадеш контакт и да изчакаш 3-4 сек преди да палиш....

yogybear
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yogybear » Пон 10 май 2010 11:15

chefito написа:Пробвай да подадеш контакт и да изчакаш 3-4 сек преди да палиш....

Аз го правя винаги!чакам да изгаснат лампите:2-3 секунди и тогава паля... :да:

Потребителски аватар
stevap
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stevap » Вто 11 май 2010 20:48

Винаги изчаквам да изключи подкачването на гориво от бензиновата помпа и тогава паля, но проблема пак си се появява, днес обаче ми прекъсна два-три пъти в движение на трета предавака без преди това обаче да е отказал запалване, започвам да си мисля дали не е от свещите или има някакво запушване някъде, писна ми вече от факта "майсторите" в БГ да ремонтират колите ни просто с налучкване на проблема :banghead:

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 11 май 2010 21:53

с какъв бензин караш, добавки слагаш ли, възможно ли е да има и конденз в резервоара, прегледай кабели и свещи.
На мен някой път не изка да ми запали ако съм натиснал съединителя пак на топъл двигател.Иначе е възможно компютъра да се подвежда от някой датчик и да дава грешка.При мен имаше пък и все още си го има проблема с вдигането на високи обороти на празен ход.В това състояние загасиш ли я после 10 мин няма палене

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Вто 11 май 2010 21:57

И на мен ми се е случвало ,няма да се шашкаш ,споко ,изключваш от контактния ключ, изчакваш 10 сек ,за да са ресетне компа ,даваш на контакт ,изчакваш да угаснат лампите и палиш смело от раз.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”